danfoss ekovat ısınma

since0

Üye
Katılım
16 Eki 2008
Mesajlar
24
Puanları
1
Yaş
39
Merhabalar.soğuk hava odası ile ilgili bir sıkıntım var yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
Sistemde danfoss ekovat var. değerleri max. 7,5 A LR 23 A
trifaze çalışan tahminimce 2 hp civarı.sistemde kaçak oluşmuş yağlama yapan yeri tespit ettim.R 404 gaz tüpünü bağladım.Sistemi açtığımızda termostat çıkış yapıyor ve kontaktör çekiyor.ekovata 3 faz gerekli voltaj geliyor.ancak kısa süre sonra motor yavaş yavaş ısınmaya başlıyor.uçların çektiği akımı ölçtüğümde ilk ikisi 24 A civarı gösteriyor üçüncü ucu ölçemiyorum 0 değer gösteriyor.anladığım kadarıyla içeriden ttermik açıyor çok kısa sürede.faz uçlarını çıkarıp motor uçlarını ohm kademesinde ölçtüğümde direnç göstermiyor bir süre sonra soğuyunca ölçtüğümde uclar arası direnç gösteriyor.çalıştırığımda tekrar aynı olayı yasıyorum.ekovat hiç kalkış yapmıyor.elektrik verildiği sürece yavas yavas ısınma artıyor.bobinlerden birinde sorn mu var acaba ? soğuyunca direnç göstermesi kafamı karıstırdı fikri olan varsa lütfen yazsın.
iyi akşamlar.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
termik açtığında bobin ölçemezsin ;) o komp. rahmetli olmuş termik açan makinadan hayır bekleme gaz kaçağına bağlı yağlanma olduğundan muhtemelen yağda eksilmiş ve gazsız çalıştığından termik açmış sen boşa uğraşma TERMİK açmış komp. verim alamazsın,
 
sistem boşta iken (enerji yok iken ). bobin uçlarından direnç ölç. devre göstermiyorsa sargılardan biri yanmıştır yada içeriden ucu kopmuştur. sonuçta kompresörün değişimi, gerekir.

sisteminde motor yanmışsa ,sistemi azotla temizleyip derin vakum yaptıktan sonra devreye alman gerekir. yoksa yeni taktığın motorda risk altında çalışır.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,153
Mesajlar
915,491
Kullanıcılar
449,897
Son üye
alcaponee

Yeni konular

Geri
Üst