Danfoss DC bara alarmı

Mehmetf

Bölüm Yöneticisi
Yönetici
Bölüm Yöneticisi
Katılım
17 Ara 2006
Mesajlar
558
Puanları
6
Yaş
40
Selammun aleykum,

Arkadaşlar, Proseste 1 tane fan hava emiyor, 1 tane fan ise hava basıyor. iki fanın ortasında 1 tane Ana oda var. Bu odanın basıncı -1 mbar. Özellikle yazları Hava besleme fan'ı DC over voltage hatası veriyor ve sistemi durduruyor. Bu hata neden kaynaklanır?
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
hava boşaltan fan çok hızlı dönüyor, diğer fan yavas kalıyor, basınç farkından dolayı hava veren fan ayarlanan hızdan fazla donmeye baslıyor ve jenerator gibi davranmaya baslıyor olabilir.

desteksiz atmış olabilirim. :)
 
Arkadaşın önerisinin yanı sıra, eğer arada fanlar stop edıyorsa veya ettiliyorsa, arızaya geçen fan önce stop edıyor ve çalışmakta olan diğer fanın hava sirkulasyonu nedenıyle dönmeye devam etmektedir. Bu nedenle,"regenatif" etkı denen generatör olarak çalışmasından dolayı ınvertör DC baralarında gerilim oluşmakda ve ınvertörünüz "over voltage" uyarısı vermektedir.
Durdurmalarda sıralama ımkanınız yoksa, sürücücün gücüne uygun, çıkış klemenlerınde kılkavuzunda belırtılen termınallere cıhaz gücüne uygun frenleme dırenci" takmanız gerekmektedir.
Hava basan fan, hava atan fandan debı /güç olarak küçükse, diğer fanın etkısınde kalarak daha hızlı dönmek ıstıyorda olabilir. Invertör ekanındanr frekans değerlerinide gözlemleyin.
 
zeybek hocama katılılıyorum.büyük ihtimalle fan stop ederken bu hatayı veriyordur.frenleme direnci bir çözüm olabilir ancak başka bir önerim var.sürücüye serbest duruş yaptırınız.böylece duruş rampası içinde motoru durdurmaya çalışırken oluşan rejeneratif yük oluşmayacaktır.çünkü sürücüye gelen run sinyali kesidiğinde motoru serbest bırakıp kendi ataletinde durmasını sağlar.sürücü parametrelerini inceleyin.dijital girişlerden bir tanesini serberst duruş olarak niteleyin o kadar...:
 
Sistem durmadan sürekli çalışıyor hiç durma gibi bir eylem yok. Bu arıza sadece yaz aylarında karşılaştığımız bir arıza. Regenatif sizlerin anlattığı gibi banada mantıklı geliyor.
silo içindeki Negatif basıncı tamamen emme fanını ayalayarak otomatik yapıyor. Bu mantığa göre hava basma fanının dc barasına drençmi eklememiz lazım?
 
Selammun aleykum,

Arkadaşlar, Proseste 1 tane fan hava emiyor, 1 tane fan ise hava basıyor. iki fanın ortasında 1 tane Ana oda var. Bu odanın basıncı -1 mbar. Özellikle yazları Hava besleme fan'ı DC over voltage hatası veriyor ve sistemi durduruyor. Bu hata neden kaynaklanır?

Cihaz oda basıncını -1mbar tutabilmek için PID çalışıyor.
UYARI/ALARM 7
DC aşırı voltaj:
Ara devre voltajı sınırı aşarsa, frekans dönüştürücü bir süre sonra alarm verir.
Yapılabilecek düzeltmeler:
FC serileri için geçerlidir.

Fren rezistörü takın
Par.3-42 Rampa süresini uzatın
Par. 2-10'’daki Fren işlevleri etkinleştirin
par. 14-26’'yı artırın
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,158
Mesajlar
915,521
Kullanıcılar
449,903
Son üye
furoz6868

Yeni konular

Geri
Üst