Damper denge kontrolü

owerseas

Üye
Katılım
22 Ocak 2007
Mesajlar
67
Puanları
1
Yaş
43
sıkıntımız kamyon damperleri yüklü kaldırma esnasında devrilme olmakta. acaba şöyle bir sistem olmaz mı arkada iki mafsal dan kalkıyor mu mafsallardan herhangi birine gelen yük sıfıra indimi yada 10 kğ gibi yüke geldiği an uyarı sireni çalacak ve olabilirse damper aşağıya inecek taki uygun yüke gelene kadar. Yada denge kontrol sistemi.Bu konuda görüş ve önerilerinizi alabilirmiyim.
 
Son düzenleme:
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Nasıl bir hammadde boşaltıyor.Akışkan mı ? Yapışkan mı?
Akışkan ise kapak açılmadan belli bir seviyeyi geçmemesi sağlanabilir.
Yapışkan ise bir fikrim yok.
 
Kapak tek yerden mi menteşeli ypksa 2 üst nokta da mı, eğer bu tipten ise bir parça kaynaklanıp sensörlere gördürtülebilir, load cell bile olabilir damperin konumna göre ağırlık karşılaştırılır terslik anında alarm çalar veya damperi indirir.
 
Arkadaşlar bilgileriniz için teşekkürler. yapmak istediğim sistem harfiyat kamyon ve tırlarına olacak şekilde ağırlık konusunda biraz çelişkiliyim ama denge konusunda biraz yoğunlaşmak istiyorum. damper sağa sola yada arkaya doğru yatmaya başladığı zaman alarm yada damperi kapatacak şekilde olması lazım.
 
loadcelle olur ama masraflı olur 2 tane loadcell ve 2 loadcell rölesi gerekiyor tabi loadceller kamyon yüküne uygun olacak birde tabi kalibrasyonları yapılıp röle çıkışına alarm ve damper aşağı valfi bağlanır iş biter ama dediğim gibi çok tuzlu olur
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,901
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst