Dalgıç pompayı uzaktan kumandalı yapma

ahakseki

Üye
Katılım
23 Nis 2008
Mesajlar
33
Puanları
1
Yaş
39
Start ve stop butonu olan dalgıç pompa panosuna nasıl bir uzaktan kumanda takalım ki uzaktan kapatıp açabilelim? Örneğin bu linkteki kumandayı alsam çalışır mı ve bağlantısını nasıl yapmalıyım?
Link https://tr.aliexpress.com/item/433M...ay-Receiver-Module-and-2pcs/32718751576.html?
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Bağlayabilirsiniz ancak kumandanın mesafesi kadar uzaktan kontrol edebilirsiniz. Yada cep telefonu ile çalışan modül ile çok daha uzaktan kontrol edebilirsiniz.

Bağlantı için 2-3 gün önce bir dalgıç şeması yayınlamıştım bu şema üzerinden anlatır isek: Start stop butonlu kısmı hiç bozmayın stop butonunun önüne seçici şalter bağlayın (1-0-2 şalter) 1 konumunda start stop ile çalışsın, 2 konumunda sizin röleniz ile çalışsın. Projede şalterin 2 yazan bacağına sizin rölenizin kontakları seri bağlanacak (Tek kanal yeterli). Şalter 2 alındığında gönderdiğiniz linkteki L yazan uca faz veriyorsunuz.

2 pozisyonunda çalışırken Start - Stop İle Mühürleme yapmaması için mühürleme kontağının önüne 1 adet daha seçici şalter 1 pozisyonunda açık kontağı bağlıyorsunuz. (Ya da 2 pozisyonunda kapalı kontak)

Yada sadece şalter ile çalıştırabilirsiniz bu durumu da mavi çizgi ile işaretlediğim bölge komple iptal edilecek.

DALIÇ.jpg
 
Son düzenleme:
Teşekkürler sayın edremit.Kumandayı bağladım start stop butonlarını iptal ettim.Sistem çalışıyor.Aşağıda videosu var.
Kumanda videosu
 

Forum istatistikleri

Konular
128,122
Mesajlar
915,181
Kullanıcılar
449,826
Son üye
SK.

Yeni konular

Geri
Üst