dalgıç pompa

Burada yazdıklarınızdan anlaşılan bu!Sizin yüklediğiniz kablo bağlantılarında su elektrod bağlantısı görünmüyor.Su kuyunuz yüksek su kapasiteli olabilir ama su pompanız gelen su dan daha fazla su basıyor olarak anlaşılıyor siz resetlerken ve arıza durumunda motorun durduğu zaman içinde kuyu eksik suyu tamamlıyor.
PEKİ ÇÖZÜM OLARAK NE ÖNERİRSİNİZ
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Böyle kurulmuş bir sistem hakkında uygulamada hiç bulunmadım . Kendi kurduğum sistemler ya sıvı seviye flatörlü ya da seviye sensörlüydü. Bu sistem hakkında teorik araştırma yaptığımda üç adet seviye elektrodu olması gerektiğini öğrendim . Dip orta ve alt seviyeler için . Bu noktada klemenste görülen H : High , L: Low M : Middle olsa gerektir herhalde. Bu klemensler boşta ve sanırım seviye elektrotlarıda bağlı değil . Bu durumda transmitterin hafızasındaki acaba otomatik bir program vasıtasıyla tulumbaya belli çalışma periyotlarında yol mu veriliyor acaba diye düşündüm . Tabi bu durumda sistem su var mı yok mu anlamaz .
 
Arkadaşlar su bastığı ile basmadığı zaman ölçülen Akım farkı , suyun olup olmamasına değil de bence başka bir şeye işaret ediyor . Çünkü 1,55 ile 1,30 arasındaki 250ma basılan su için yapılan iş e göre Karşılık değil
 
Arkadaşlar su bastığı ile basmadığı zaman ölçülen Akım farkı , suyun olup olmamasına değil de bence başka bir şeye işaret ediyor . Çünkü 1,55 ile 1,30 arasındaki 250ma basılan su için yapılan iş e göre Karşılık değil
Bu akım degerlerınde , motor yükde değilki, motorun boşda çalışma akımı bu.
 
PEKİ ÇÖZÜM OLARAK NE ÖNERİRSİNİZ
Eğer imkan varsa motoru bir kaç metre daha aşağıya indirin.Daha sonra su seviye elektrodu devrede var mı yok mu eğer yoksa bağlayın varsa çalışıp çalışmadığını kontrol ediniz.Kablo bağlantılarınızı yenileyiniz?Çözüm bunlar.
 
akım koruma ayarları ile sorunu bir nebzede olsa düzelttim aşrı akım koruma ayarını 15,2 ye aldım düşük akım koruma ayarını da 12,5 e kadar çektim şimdi 30 dk bekleyip 15 dk su yu otomatik olarak kendisi çekmeye başladı bu sureyi nasıl uzatırım çözemedim şimdilik
 
https://urun.gittigidiyor.com/ev-ba...lsrc=aw.ds&mpch=ads&scxid=14489-145818-2357-0

Arkadaşlar merhaba. Foruma yeni üye oldum..16 metrelik kuyumuza yukarıdaki linkte verilen dalgıç pompa indirmiştik yaklaşık 1 yıl önce..Fakat bugün elektrik kablosunda kopukluk veya kısa devre olduğundan dalgıç pompanın çalışmadığını farkettik..Kabloyu değiştirip denediğimizde ise pompa yine çalışmadı..dalgıç pompa kablodaki kısa devreden dolayı yanmış olabilir mi? yanıp yanmadığını kuyudan çekmeden nasıl anlayabilirim? Son olarakta yanmışsa böyle bir pompanın tekrar sarılması mümkün müdür? Teşekkürler...
 
Bobinaj tabiki yapılır.Ancak,yeni fiyatından
aşağı olmaz.
Hocam bu durumda yenisini almak daha mı mantıklı diyorsunuz? Peki multimetreyle pompayı kuyudan çekmeden kuyunun dışındaki pompanın fişinden yanıp yanmadığını kontrol edebilir miyiz?
 
Bobinaj tabiki yapılır.Ancak,yeni fiyatından
aşağı olmaz.
Geçen hafta işyerinde elektrik motoru yanan bir küçük tulumbayı söktüm parçaladım , tulumba nasıl düttürük bir malzeme ise motor milinden bütün olarak ayrılamıyor . Motor mili şiş kebap şişi gibi uzun , tulumbanın bütün parçaları buraya sırayla geçirilip toparlanıyor . İçinde de bir mekanik salmastra ve oringleri var . Daha öncede ustalar istediğinden almıştım . Bu düttürük salmastranın fiyatı tam 95 Euro ki bu fiyatı duyunca hemen dedim bu tulumbanın yenisini alalım daha iyi . Öyle de yaptık . 600 liraya yenisini aldık .
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,307
Kullanıcılar
449,849
Son üye
cagan20

Yeni konular

Geri
Üst