dalgıç pompa hesabı

Selam arkadaşlar,
evsel atıklar için atık su dalgıç pompa debisi nasıl hesaplanıyor? Örneğin 20 daireli bir konutta ya da alışverişmerkezinde ya da hastahanede. Bu konuda bilgi verebilirseniz çok sevinirim.
 
mu-ta-fa arkadaşım ben sana bunun hesabını yapıvereyim 1 inç boruyla gideceksin uzaklığı saatte 2 ton su verecek 16 atmosfer boru yada 250 metresini 16 atm yapar 350 metresinide 10 atm yaparsın. domaktan yazdığım dalgıç pompayı istersin orada bünyamin diye biri var finikeden damlamacı muammerin tavsiyesi dersin dalgıç pompanın modeli 405 24 kademe 3 hp 1,5 inç çıkışlı dostum birde kuyunun dinamik seviyesini yazmamışsın sanırım hepsi dahildir dediğim dalgıç sana saatte 2,5 ton su verecek inşallah yardımcı olmuş oluruz bu vakite kadar yapmadıysan soracağın başka birşey olursa bana [email protected] msn adresinden ulaşır sana telimi verip daha detaylı anlatırım. Bu iş çok basit biz ne yüksek ne uzak yerlere su götürdük hemde 50 eve aynı anda yeter ben profosyonel tarımsal sulamayla uğraşıyorum.
 
arkadaşım sen bu işlerde acemisin belli bu motorum güçü debisi ve tesisatta kullandığın borunu çapı çok önemli trifaze yerine monofaze düşünüyorsun sıkıntı yaşarsın monofaze motor o mefasede sık sık sana arıza çıkarır kablo kesitinden kaçarken Bakım parası iki katına çıkar ve o mesafeye basacak o kw da motorda zor bulursun sana tavsiye motorun olduğu yere yakın elektrik hattın varsa trifaze yap su doludurcğın yerden sadece kumanda hattı çek ve mümkün olabildiğince boru çapını büyük tutki motorun ömrü uzun olsun
 
iyi günler. 40 cm çaplı boru ile yaklaşık 10 m kot farkı ile 50 m mesafeden baraj suyu çekilecek. kaçlık pompa kullanmamız gerekiyor. yardımcı olursanız sevinirim. 30lt/sn su çekilmesi planlanmaktadır.
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
127,960
Mesajlar
913,920
Kullanıcılar
449,607
Son üye
sinan343834

Yeni konular

Geri
Üst