Dairemin zili

Haldun1

Katılımcı Üye
Katılım
2 Nis 2013
Mesajlar
544
Puanları
56
Konum
Ankara
Merhaba kardeşlerim .
Yeni alıp taşındığım 5 yıllık binadaki mevcut otomatik dış kapı açmalı duafon lu daire i ünitesinde zil çalındığında Çalan melodi Titrek ,kötü, rahatsız edici bir ses ile Çalıyor, kapı açma tuşuna basınca da aynı frekansta distorsiyon var .
Bu daire içi üniteden midir. Değiştirsem düzelir mi ?

2. Sorum ise bu iç ünitede sadece bir ledi yakacak kadar sürekli 3-5 v gibi kesintisiz bir kaynak varmıdır


KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.
 
@Haldun1 diğer dairelere kontrol etme şansin varsa kontrol et. eğer diğer dairelerde anlattin gibi sorun yoksa senin iç panelde ariza vardir. Veya giren diyon kablolarinda kisa devre oluşmuş olabilir buda parazit etkisi yapar.
2. soruna gelince diyafon santrali bulundu binanin katina ve buyuklugune göre 12v ve 24 v arasi bir güç ile beslenir. Bu güç sizin ev içi iç panele kadar gelir.
 
Reaksiyon teşekkür ederim verdiğiniz bilgi için. Sanırım aynı kötü ses bütün dairelerde var.

Apt sadece 6 daireli olduğuna göre 12 volt demekki. Ben iç üniteyi açsam Ölçü aleti ile 12 voltu bulsam ve buna uygun bir dirençle seri led bağlasam sorun olur mu? Tesisata bir zarar verir miyim ?


KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.
 
@Haldun1 galiba onu yapma imkanin yok çünkü senin tesisatin ac akim ile çalışıyor. Ledler ise dc akim ile çalışıyor. onu çalıştirabilmek araya doğruştmaç atman lazim oda sana zorluk çıkartabilir.
 
Son düzenleme:
Vazgeçtim o zaman teşekkür ederim


KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.
 
zil.jpg
Bina giriş kapısındaki kat butonlarının olduğu ve katlarla konuşmanı sağlayan panel içerisindeki hoparlör ve mikrofon arızası nedeniyle bu şekilde bir sorun var muhtemelen. Onu değiştirebilir isen düzelir.
 
Allah razı olsun. Net anlatmak için çok zahmet etmişsiniz. Dediğiniz yeri açıp hoparlörü kablodan ayırayım ve gürültü ve titreklik gidecek mi bakayım.



KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.
 
Sayın @hemmuhhemtek
Bugün ancak fırsat bulup dediğiniz hoparlörü değiştirdim ancak sorun devam ediyor. Yine ses Titrek ve rahatsız edici. Dış kapı ile haberleşme tuşuna da basınca dış üniteden konuşanın sesi daire içine geliyor ama daire içindekinin sesi dış kapı ünitesine gelmiyor .
ImageUploadedByKontrolKalemi.Com Mobil1417598240.334082.jpg



KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.
 
Sıkıntı hala varsa tümden her şey degiştirilmeli bence:)
Kolay gelsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,885
Kullanıcılar
449,600
Son üye
psychedelic

Yeni konular

Geri
Üst