Daire içinde kopan nötr kablosu

Katılım
21 Haz 2017
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
43
Merhaba,
Banyomda bulunan prizde saç kurutma makinası çalışmayınca kontrol kalemi ile baktığımda prizde elektrik olduğunu gördüm. Daha sonra multimetre ile faz ve nötr arasında voltaj kontrolü yaptığımda ise sıfır değerini gördüm. Aynı kontrolü prizde faz ile toprak arasında yaptığımda 220 küsur değerleri gördüm. Priz ile buat arasında nötr de kopukluk olduğunu düşünerek aynı kontrolleri prizin bağlı olduğu buatta yapınca, buatta da prizdeki sonuçlara ulaştım. Sanırım bu nötr kablosunun banyonun üstündeki buattan da önce kopuk olduğunu gösteriyor.

Aynı zamanda banyodaki topraklı prizin bağlı olduğu buatın yanında bir de lambalar için konulmuş buat var. İkinci buatta nötr ve faz sorunu yok, multimetre ile ölçümler 220 küsur volt civarında.

Tespitim doğruysa sorum şu; topraklı pirizin bağlı olduğu buattaki nötr kablosunu ampuller için açılmış olan buattaki nötr'e bağlasam sorun olur mu?
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.

Forum istatistikleri

Konular
127,954
Mesajlar
913,890
Kullanıcılar
449,604
Son üye
baba pero

Yeni konular

Geri
Üst