Dünden Bugüne Kontrolkalemi.com (Kontrolkalemi.com Tarihi)

volcanoos

Katılımcı Üye
Katılım
20 Ara 2007
Mesajlar
2,532
Puanları
56
2000 li yıllardan sonra hızla yayılmaya başlayan bilgisayar ve internet dünyası ile yepyeni bir döneme girdik. Bu dönemde çok şeyler öğrendiğimiz ve hala minnet duyduğumuz birkaç site ve forum dışında internet üzerinden elektrik, elektronik ve otomasyon konularında maalesef Türkçe olarak bilgi alınabilecek bir kaynak yoktu. Basit bir transistörlü devre şemasını bile internette bulabilmek için Japon ve Çin sitelerine girip yarı İngilizce yarı Çince karışımı sitelerde bulduğumuz şemaları bilgisayarlarımıza indirmeye çalışırdık.

İşte bu dönemde 1 Mart 2006 tarihinde iki arkadaşın kendilerini otomasyon ve plc sistemlerinde geliştirmek için kurulan forumumuzdan o günlerde kimsenin haberi yoktu. İlk altı ayda belki 5 ya da 10 mesaj ya yazılıyor ya da hiç yazılmıyordu. Online sayısı ise 10'u bile bulmuyordu. Zamanla üye sayısı artmaya başladı. Forumdaki bilgi paylaşımının kalitesi, arkadaşlık, birlik ve beraberlik sayesinde üye sayısı 1000, 5000, 10000 derken 20000'e kadar ulaştı.

Ülkemizde birlikte çalışan mesai arkadaşlarının bile birbirlerinden bilgilerini saklarken üyelerimiz Kontrolkalemi.com üzerinde inanılmaz bir dayanışma ve güven ortamı sağlayarak hiç görmedikleri insanların sorunlarını çözmek için sabahlara kadar bilgisayar başında oturmaya başladılar. O dönemde ülkemizde hiçbir Türkçe kaynağı olmayan, 1-2 günlük eğitimleri binlerce Euro ile ifade edilen birçok plc ve Scada sistemleri forumumuzda tanıtılmaya ve kaynak üretilmeye başlandı. Otomasyon sistemleri hakkında üyelerimiz tarafından sorulan pratik sorular ve beyin fırtınaları ile birçok üyemiz otomasyon sistemleri hakkında adeta sıfırdan başlayarak konularında birer uzman haline geldiler. Bu birlik ve dayanışma ve bilgi paylaşımı sayesinde üye sayımız 20.000 leri çoktan geçmişti bile.

Tabi ki üye sayısının artmasıyla beraber sorunlarda baş göstermeye başladı. Bu zamanlarda ilk olarak forumumuz sunucuya ağır yük getirdiği için hosting firması kibar bir şekilde kendinize başka bir sunucu bulun diyerek bizi sunucudan attı. Kısa sürede yeni sunucuya geçilerek bu sorun giderildi. Ama sorunlar bununla da bitmedi. Üye sayısı, ziyaretçi trafiği her geçen gün artıyordu.

2007 yılında Kontrolkalemi.com artık olgunlaşmaya başlamış ve yönetim olarak çok daha organize yönetilmeye başlanmıştı. Bu yıldan sonra hiçbir yerde bulunmayan Türkçe kaynaklar, programlar vs. yayınlanmaya başlandı ve tabi bunun doğal bir sonucu olarak telif hakları gündeme geldi. Kontrolkalemi.com olarak telif hakkı ile korunan hiçbir kaynağın forumumuzda yayınlanamayacak olduğunu duyurduk ve bütün kaynakların alındığı yazarlar ve firmalarla görüşüp dökümanlarını forumumuzda yayınlamak için izin almaya başladık. Birçok hocamız bu durumu memnuniyetle karşılayarak isimlerini yazmamız koşulu ile dökümanlarını paylaşmamıza izin verdiler. Hepsine sonsuz teşekkürlerimizi sunmayı bir borç biliyoruz.

2008 yılına geldiğimizde artık birçok kişi arama motorları üzerinden arama yaparak değil de daha önce kayıt olan üyelerimizin önerileri doğrultusunda üye olmaya başladı. Özellikle üniversite hocalarımızdan övgüler ve yürüdüğümüz yolun doğru olduğu konusunda bizi cesaretlendirecek mesajlar almaya başladık. Birçok yeni üyemiz ise her bilginin gizlendiği piyasa koşulları içerisinde artık bir ansiklopedi haline gelen bilgi deryasını şaşkınlık ve sevinçle karşılıyordu.

2008 yılının sonlarına doğru artık üye sayısı ve mesaj trafiği ciddi şekilde artmıştı. Forumumuzun ücretsiz olan veri tabanı (SMF) bu trafiği karşılayamaz olmuş ve sürekli kapı dışarı edildiğimiz sunucu sorunları devam ediyordu. Bu dönemde sorunu çözmek için bütün yollar denendi fakat ücretli olan forum veri tabanını (Vbulletin) satın almak dışında hiçbir çabamız sonuç vermedi. Yapılan yönetim toplantısında arkamızda hiçbir firma desteği olmadığı için, lisans giderini yöneticiler olarak karşıladık ve forumun ücretli olan veritabanını satın aldık. Fakat sadece lisans ücreti verilerek bu sorun çözülmüyordu. Bu değişim esnasında yaklaşık bir hafta çoğu yöneticimiz uykusuz kaldı. İşinden ailesinden çok forumla ilgilendi ve sabahlara kadar Vbulletin forum ayarlarıyla ilgilenilip sorunlar düzenlemeye çalışıldı.

Forum için hayati önem taşıyan bu sorun giderildikten sonra sıra forumu daha iyi tanıtmaya gelmişti ve 2009 yılına geldiğimizde kimsenin hayal edemeyeceği bir başarıya imza atıp birçok küçük ve orta ölçekli firmanın katılamadığı WIN'09 fuarına Türkiye’de ilk kez bir forum sitesi olarak katıldık. Bu başarıda en büyük emeği geçen hayal gücü ve kararlılığı en üst seviyede olan yöneticilerimizdir. Bu fikri ilk ortaya attığımızda herkes şüphe ile yaklaşırken bizler hayallerimizi gerçekleştirmek için çeşitli firmalar ile görüşmeler ve uzun yazışmalar sonucunda desteklerini almayı başarmış ve birçok başarılı sponsorluk anlaşmasına imza atmıştık. Bu sponsorluk anlaşmaları sadece fuara katılıp küçük hediyeler vermekle kalmamamızı, yıl boyu süren ödüllü yarışmalar düzenlememizi de sağlamıştı. Böylece iki sözümüzü de tutmuş oluyorduk. Hem farklılık yaratmış hem de amatör bir ruhla çalışıp forumun tüm gelirini üyelerimize dağıtmış oluyorduk.

İlk düzenlediğimiz notebook ödüllü yarışma büyük ses getirdi ve ödülü fuar standımızda kazanan üyemize teslim ettik. Fuar için içerisinde tüm teknik verilerin olduğu cep kitapçıkları yaptırdık. Fuar sırasında bu kitapçıklardan alan üst düzey bir yönetici bugüne kadar hiç bir fuarda bu kadar değerli bir kitapçığı almadığını belirtince yöneticiler olarak çok duygulandık ve doğru yolda olduğumuzu anladık. Ayrıca daha sonradan bu kitapçıkların okullarda öğrencilere tavsiye edildiğini duyunca forumdan aldığımız zevk iyice arttı.

Fuardan sonra reklam gelirleri sayesinde plc eğitimleri, plc kitapları diğer otomasyon kitaplarını çekilişle forum üyelerine vermeye başladık. Hiç bir zaman yöneticiler olarak maddiyatı düşünmedik ve firmalardan alıp, üyelere verdik ve tamamen gönüllülük esasıyla çalışmaktayız, tabi bu sırada forumda kopmalar, çekişmeler de oldu. Ama bu zamanlarda önemli olan kişiler değil, önemli olan Kontrolkalemi.com forumuydu.

Kontrolkalemi.com olarak farklı bir konsept yarattık ve ileriyi gören, yapılamayanı yapan, taklit etmeyen taklit edilen, kendine özgü bir forum olmanın yanında bilgisini paylaşmaktan çekinmeyen, birbirine karşılıksız yardım eden saygılı ve seviyeli üyelerden oluşan bir forum olduğumuzu her zaman ispatladık.

2009 Ağustos ayında forum üye sayımız 100.000 i buldu. Türkiye'de mesleki forum olarak bu sayıya ulaşmamız bir mucizeydi. Çünkü bu forumda sadece teknik konular vardı.

Mart 2006 dan bugüne kadar aradan 4 sene geçti. Bugün itibariyle forumumuzda kurumsal firmalardan çalışmakta olan birçok mühendis, teknik öğretmen, tekniker, teknisyen, öğretim görevlileri ve mesleki eğitim kurumlarında eğitim görmekte olan öğrenciler özgürce fikir alışverişinde bulunarak birbirlerinin tecrübelerinden yararlanmaktadır. Ayrıca forumumuzda bir çok firmada çalışmakta olan firma temsilcileri forum üyelerimize profesyonel yardımda bulunmaktadırlar. Toplamda 140.000 üyemiz, günlük 14.000 üzerinde ziyaretçi sayısı ile her geçen gün büyümeye devam ediyoruz.

Biz her zaman yapılmayanı yapmaya çalışarak özgün olmaya çalıştık. Bu forumda bilgi paylaşımı var, arkadaşlık var, yardımseverlik var. Siz değerli üyelerimizin sayesinde buraya geldik ve devam ediyoruz. Biz sayısı her gün katlanarak artan üyelerimiz ve hepsi birbirinden değerli yöneticilerimiz ile kocaman bir aileyiz. İnternet dünyasına getirdiğimiz yeniliklerimiz ve gelenek haline gelen ödüllü proje yarışmalarımız ve etkinliklerimize bu yılda devam ediyoruz.

Kontrolkalemi.com forum ailesi
 
Şöyle bir geçmişe dönüp baktım ta foruma yazdığım ilk mesajlar ve forumla tanışmam o zamana kadar yabancı olduğum ve teork bilgi ve resimlerinden başka bir şey bilmediğim bilezikli asenkron motor konusundaymış.>Şu anda bu konu hakkında baya bir bilgiye sahibim elhamdülillah.
Forumda bilgilerini paylaşan tüm üye kardeşlerimize abilerimize ustalarımıza allah razı olsun diyorum.
Sayın Bidpasha nın özlü sözler konusunda yazmış olduğu gibi:

Bende 1 yumurta var, sende 1 yumurta var. Ben sana 1 yumurta versem, sen bana bir yumurta versen, bende 1 yumurta sende 1 yumurta olur.Bende 1 bilgi var, sende 1 bilgi var. Ben sana 1 bilgi versem, sen bana 1 bilgi versen, bende 2 bilgi, sende de 2 bilgi olur. [Konfüçyüs]
 
böyle bir istenin açılmasında emeği geçen tüm kontrolkalemi.com ailesine teşekkür ederiz,bizi bilmediğimiz bilgiyle tanıştırmada vasıta oldukları için.ben sanırım açılmasından kısa bir üsre sonra üye olmuşum.ama ilk üyelik nickimi şifremi kaybettim.sonra 2.kere üye oldum.teknil olarak gayet güzel bir site.hergün muhakkak girmeye çalışıyorum.teknik paylaşılarınız,ödüllü proje yarışmalarınız,çekilişlerinizle zaten çok farklı bir foruma üyeyiz ve devamını istiyoruz.istanbuldaki arkadaşlar şanslı veya gitme fısrsatı bulanlar.maalesef benim böyle bir durumum yok onedenle standınızı göremediğim için üzgünüm.eminim katkınız büyük olacaktı.herşey için tekrar teşekkürler başarılarınızın devamını diliyorum..
 
bir kaç saat siteye girmiyorum.
sonra girdiğimde Son Ziyaretinizden Bu Yana 80 Yeni Mesaj Var. yazısını gördüğümde ise mutlu oluyorum. neler kaçırmışım onlara bakıyorum.
mesaj trafiği baya yoğun ve sevindirici
 
forumu tamamen tesadüfen buldum ve içeriğini görünce hemen üye olmaya karar verdim gerçekten mükemmel bir forum sitesi emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkürler
 
Başta forum kurucusu Murath olmak üzere tüm yöneticiler ve tüm emeği geçenlere teşekkürü bir borç bilirim. Bilgilenmekte olan insanların yorum ve teşekkürlerinden yapılan işin ne derece kutsal olduğuna şahit oluyoruz...
 
En başta forum kurucularından olan Murat YENER'e böyle bir projeyi gerçekleştirdiğinden dolayı teşekkür ederim. Win 2010 fuarında kendisiyle tanışıp, sohbet etme fırsatı buldum.
Diğer yönetici arkadaşlara da bunca işleri güçleri arasında hiçbir beklentileri olmadan yaptıkları fedakarlıklardan dolayı teşekkür ederim.
Bence kontrolkalemi.com forum sitesi olmaktan çıkmış, bir okul gibi olmuştur. Herkes birbirinin öğretmeni ve öğrencisi olmuş.
Bu okula emeği geçen tüm arkadaşların başarılarının devamını dilerim.

Emre BAHTİYAR
 
Emeği gecen herkeze teşekkürü bi borç biliyorum..ALLAH razı olsun...
 
Asıl biz teşekkür ederiz karşılıksız hizmet bilincinde çalışmalarınızdan dolayı...
Mesai arkadaşıyla bilgi paylaşımında bulunmama olayı tamamen duygusal :)
o konuda haklısınız..
 
tek kelimeyle bağımlılık yapıyor. sonsuz teşekkürler. girip konulara bakmadan yapamıyorum. Çünkü sürekli bişeyler öğrenmenin heyecanı sarıyor insanı.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,158
Mesajlar
915,525
Kullanıcılar
449,904
Son üye
teknikbilimlers31

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst