Dükkan için jeneratör transferi nasıl olur.

Katılım
26 Ağu 2013
Mesajlar
110
Puanları
6
Yaş
50
Arkadaşlar hayırlı bayramlar. Küçük bir dükkan için şöyle bir devre yapmak istiyorum. 1 Fazlı Şebeke elektriği kesilince, elle jeneratör çalıştırılıp devreye alınacak. Şebeke geldiğinde otomatik olarak jeneratörün enerjisi devre dışı kalacak. Yani şebeke geldiğinde, jeneratör ile çakışmayacak. Ben şöyle düşündüm. Bir kontaktör şebeke ile beslenecek, NO kontağından 1 faz geçecek, NC kontağından da jeneratörün enerjisi verilecek. Birde şebeke göz lambası olacak. Daha iyi bir fikri olan var mı. Özellikle şema olursa daha iyi olacak.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik transfer yapmak icin jeneratorun alt yapisi buna musit olmasi gerekir. Mars basma jikle kolu vs. Vs. Eger otomatik transfer alt yapisi yoksa siz ekleyecekseniz bu biraz tecrube ve bilgi gerektiriyor herseyin kordineli calisabilmesi icin. Ugrasirsaniz yapabilirsiniz ancak size tavsiyem ya manuel pako salter ile transfer yapin yada alternator kontrol cihazlariyla yapin. Datakomun 105 ve 107 modelleri hem basit hemde kullanislidir. Arastirmanizi oneririm.
 
Oonurr bey, o kadar teferruatlı olmayacak. Küçük bir dükkan, 3-5 lamba, kışın 1 ısıtıcısı olacak. Jeneratör ufak bişey, şuan gücünü bilmiyorum ama şu pazarcıların kullandıklarından. Elle çalıştırılacak, şebeke gittiğinde devreye alınacak, şebeke geldiğinde jeneratörle çakışmayacak, bu kadar basit olacak. İyi bayramlar.
 
Eskıden, sıemens ın 3ta 16 tipi kontaktörler vardı. 4 acık (NO) 4 kapalı (NC) kontakları bulunmaktaydı. O tıp kontaktör bulursanız, acık kontaklardan sebeke, kapalı kontaklardan da generatörü baglayıp çıkslarını birleştirip tesisata baglarsınız. sebeke enerjisi varken, sürekli acık kontaklar üzerınden sebeke enerjisi ile tesısatınızı besler. Şebeke kesildiğinde de, kapalı kontaklarından tesısatı genaratör devresıne baglar. Six, generatörü elle çalıştırsınız. Şebeke geldiğinde açok kontakları üzerinden direkt şebekeye baglanır. Generatörü siz stop edersınız. Şebeke enerjisini geldiği, motorun calısma sesınden belli olur.
 
zeybek ustanın bahsetmiş olduğu kontaktör lerin benzeri örneği(ana kontaktör) Siemens sirius serisindede var kodu aklımda değil
 
bu tip devrelerde en emniyetlisi olan kontaktörler arası mekanik kilitlemeli olan kontaktörlerdir tavsiye ederim
 

Forum istatistikleri

Konular
127,958
Mesajlar
913,911
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst