Düşük gerilim bobini ve jeneratör çalışma prensibi

Katılım
2 Tem 2009
Mesajlar
197
Puanları
1
Yaş
46
700 kW yükü besleyen 1000kVA jeneratörün otomatik senkronizasyon panosu ve müstakil woodwart governorı(avr) mevcuttur. Ayrıca Şebeke ve jeneratöre ait motorlu compact şalterlerde sadece açma kapama bobinleri ve yardımcı kontak blokları var düşük gerilim bobini, zaman geçiktirme bobinleri ise yok bu bobinleri ilaki sistemde kullanmak gereklimi dir. Eğer kullanılmaz ise sakıncası ne olur.Sistemin çalışma mantığı nedir. Ayrıca fab. dururken (sadece aydınlatma ve el aletleri çalışırken yani yük az iken) şebeke kesildiğinde jeneratör devreye giriyor şebeke geldiğinde ise jeneratör şebeke ile paralel çalışıyor ortalama 4x90KW lık bir yükü devreye almadıkça jeneratör durmuyor sebebi ne olabilir.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Senkronizasyon panosundaki kontrol rölesi şebeke ve jeneratör gerlimlerini izler, gerekli zamanlamaları ayarlar. Şebeke Elektriği kesildiğinde jeneratör geçikmeli girer, şebeke geldiğinde ise tekrar kesinti yaşanmaması adına önce şebeke ile senkrona girer yükü beslemeye devam eder sonra kendini boşa çıkarır. Senkron sistemlerin farklı uygulama şekilleri olup en çok kullanılanı anlattığım gibidir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Geri
Üst