dönel tabla tork hesabı

isineri

Üye
Katılım
20 Eki 2008
Mesajlar
28
Puanları
1
Yaş
39
350 kg ağırlığında, 70 cm çapındaki yere paralel şekilde duran bir tablayı çok çok yavaş bir hızda hareket ettirmem gerekiyor. tablayı merkezinden hareket ettireceğim. (5-6 saatte bir tam dönüş yapacak şekilde) bu hareketi yaptırmam için gerekli torku nasıl hesaplayabilirim?
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
tabla miline bağlayacağınız enkoderi, sürücüyle birlikte kullanırsanız istediğiniz torku sürücü otomatik olarak ayarlayacaktır. (kapalı çevrim sistem) sürücüden ayarlayacağınız hız ile de istediğiniz devirde tablanızı çevirebilirsiniz. ancak burada 5-6 saatte 1 tur istiyorsanız, redüktor kullanmanızda fayda var. veya servo motor ile direk kontroledebilirsiniz.

hayırlı çalışmalar diliyorum,...
 
step motorla yapacağım bu olayı dostum. step motorun da arkasında enkoderi var. ama boyut seçmem lazım işte, gereğinden bütük bir motor kullanmak istemiyorum.
 
ben 9 metre capında 36 tonluk ykundeki agırlıgı 15 kw sürücü(vektor kontrollu kapalı cevrim) ve motorla cevirdim.Bunun hesabındada motor ve reduktor fimalarında hesab cizelgeri var ayriyetten simulasyon bile yapabiliyorlar.
ayriyetten Sn general arkadasımız forumda vermis

https://www.kontrolkalemi.com/forum...arla-ilgili-mekanik-hesaplama-formulleri.html

araya reduktor koyarsan güc hesabı hep aynı motor ya da step farketmez
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,658
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst