co2 lazer hakkinda yardim!!

rifki35

Üye
Katılım
22 Mar 2013
Mesajlar
8
Puanları
1
Yaş
49
Merhaba arkadaslar karbon lazerlerde guc kontrolunun nasil yapildigi konusunda bilgisi olan varmi?
 
Potansiyometre ile.
 
Bildiginiz basit lazerlerden degil bu makina. Bystronic marka 4kw lik lazer. Helyum, saf azot, karbondioksit gazini karistirarak lazer isini olusturuyor. Bunlarin guc kontrolu bilgisayar tarafindan yapiliyor. Guc olusturma mantigini bilen varmi
 
Kardes bystronic markasi rofin lazer kullanmakta.. ve kendi uzerinde dyrekt supply kart bulunur bu karta resenatorun yan tarafinda bulunan bir guc kaynagi olup kontrol sistemi kesilecek kalinliga uygun olacak degerde yani inceden kalina dogru liner bir tetikleme voltaji ile guc kaynagina 0..10 volt arasi uygulanan enerji ile tetiklenmekte...yaklasik 2 sene once bystronic 6000watt laser unite ve duzenek temizligi yapmistim orda gormustum..2005 modellerde chillerlerde resanatore giden enerji ile tetiklenmekte ve buna gore resanator aktif olmakta ayrica eger sistem cok soguksa gene calismamakta ve chillerin icinde bulunan su isitici sayesinde sicak su yolunu acarak lazeri optimum olmasini saglamakta ve lazer aktif hale gelmekte. calismakta...bu isin kaba anlatimi aslinda cok detayli.. ve basit degil..
 
herhalde böyle bir makinen var

Evet böyle bir makineden iki adet var. Bunların kontrol sistemlerini beğenmediğimden bir değişiklik yapmak istiyorum. Lazerin kontrol edilmesi kafamı karıştırmıştı. rocco216 arkadaşımız sağolsun kabaca anlattı. Bazı fikirler verdi. Kendisine teşekkür ederim. Rezenatör ve kontrol ünitesi arasındaki bağlantıyı şemalardan inceleyim bakacağım. Tşkler.
 
Kontrol sistemininde neyi eksik buluyorsunuz ne olmali...hangi kontrol sistemi ile gekistirmeyi planliyorsunuz... bir marka var mi
 
Lazerden biri eski digeri yeni. Yeni ile ilgili bir sikintim yok ancak eski olanda bazi sikintilar var. Eksenler bazen referans noktasindan sapabiliyor. Kapasitif sensoru yok eklemek istiyorum. Simdiki kontrol sisteminde bir problem ciksa parcalarini bulmak zahmetli ve cok pahali. 1500x3000 olan calisma tablasini 1500x6000 olacak sekilde dizayn etmek istiyorum. Arasira da bazi problemler cikartiyor onlari hallediyorum.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,871
Mesajlar
913,212
Kullanıcılar
449,461
Son üye
evenzhou

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst