Cnc Router Motor Tuning Problemleri

Hocam link hatlı tekrar göndere bilir misiniz. Peki doğru kablo siralamasi nasil olmali. Deneme yanilmayla bulmaya calissam zarari olur mu?
 
Konuya benimde faydam dokunsun. Anladığım kadarıyla özellikle Dell ve IBM marka eski laptoplarda lpt nin akımı ile ilgili yada genel enerji verimliliği ile ilgili sorun var.

Alıntı:

Bazı Laptop (dizüstü) bilgisayarların paralel port’ları (yazıcıya bağlanan çıkışları) Mach3 sinyallerini CNC bir cihaza gönderdiğinde sinyal seviyeleri 3 voltun altına düşüp sürücüleri çalıştıramamaktadır. Rightmark adlı yazılım şirketi bunu incelemiş, ve bir program geliştirmiştir. Kısaca, önce bilgisayar bios’unda ilk işlem yapılıyor daha sonra firmanın programı bilgisayara yükleniyor en son aşamada ise bilgisayarın geri plan programlarının çalıştırılmamasına dikkat ediliyor. Eski tip bir Dell laptopta bu sorun aşağıdaki işlemler takip edilerek çözüldü.

Some laptops parallel ports does not work. Ports voltages drops 3 volts. This level does not control electronic circuit of cnc machines. Follow the steps below.

İşlem sırası:

Steps:

1. Bilgisayardaki bütün güç yönetimleri kapatılır

Enter the bios of PC and turn off all the power manegement


2. Bilgisayardaki bütün geri plan programlarının çalışması durdurulur.

Turn off all the background programs.


3. Daha sonra RightMark CPU Clock yazılımı yüklenir. http://cpu.rightmark.org/download.shtml

Then install RightMark CPU Clock


a.Program içindeki "AC power profile" bölümünde "MaxPerformance” işaretlenir.

Enter "AC power profile" then checked "MaxPerformance”.



b. "Run HLT command when OS is idle” işaretlenir, "Use OS load based

management,” işareti kaldırılır ve uygula işlemi yapılır. Program tekrar

başlatma için soru soracaktır. Burada bilgisayar değil sadece RightMark

CPU uygulaması yeniden başlatılacaktır.

Checked "Run HLT command when OS is idle”, unchecked "Use OS load based

management,” later apply. Restart the RigthMark cpu application




Yukarıdaki bilgiler doğrultusunda yeni bir laptop alıp bunlarla hiç uğraşmamak en mantıklısı gibi. Ama yenilerde LPT yok. Pcmcia lpt kartı alsak %100 bu sorundan kurtulur muyuz? Deneyen var mı acaba?
 
Biz çizim için pc topladığımızda PCI paralel port kartı alıp anakartta paralel port çıkışı almış olduk. Sonradan usb kontrol kartına geçtik. Yeni nesil laptoplarda denk gelmedim ama PCI girişi varsa PCI LPT ile olabilir. Tabi piyasada bulunabilirse.

Bunun LPT olanında olacak
expresscardcopy-db909b525cc40c4e0457c8909f474e07.jpg
 
Pcmcia lpt leri biliyorum. Ama saglikli çalışıyorlar mi ondan supheliyim. Çünkü elimdeki eski lpt li laptopu satip faha hızlı ama lpt siz Laptop almak istiyorum. Onda pcmaci kart kullanacagim. Ama ya olmazsa ondan korkuyorum.
 
Pcmcia lpt leri biliyorum. Ama saglikli çalışıyorlar mi ondan supheliyim. Çünkü elimdeki eski lpt li laptopu satip faha hızlı ama lpt siz Laptop almak istiyorum. Onda pcmaci kart kullanacagim. Ama ya olmazsa ondan korkuyorum.

En iyisi 2. el masaüstü ayarlamak yada illede bi pc alacağım diyorsan. Anakartların LPT li olanları var o şekilde ucuz pc toplamak.
 
Masaüstü icin hem yerim musait değil hemde daha pahalliya gelir. Lcd ekran vs de gerekli. Neyse ben biraz daha arastirayim pcmcia olayını
 
Masaüstü icin hem yerim musait değil hemde daha pahalliya gelir. Lcd ekran vs de gerekli. Neyse ben biraz daha arastirayim pcmcia olayını
istanbulda bolca 2. el lpt li set pc ler bulunur. Özellikle yatay kasalı pc var büssürü :) hem biraz güçlü bir pc olursa tek pc ile her işi halletmiş olursun
 
Valla hocam masaustu pc evde zaten var. Onda lpt yok. Olsada benim cnc çatı katinda. Yani illa Laptop lazım
 

Forum istatistikleri

Konular
128,171
Mesajlar
915,630
Kullanıcılar
449,935
Son üye
mehmetenessunger

Yeni konular

Geri
Üst