Cnc Router Motor Tuning Problemleri

Bi gelişme var mı ? :)
Merhaba.

Vallah kabloyu değiştirdim. Orjinal kablo taktım. Mach3 sildim yeniden kurdum ama hala dengesiz. Oturup ağlasam yeridir. 8 ay uğraştım ben bununla. Diğer sürücüleride iptal ettim. Kontrol kartina giden limit switch kablolarinida cikarttim. Ama yok sacma sapan bir durum.

Bazen ilk açılışta bir müddet videodaki gibi düzgün çalışıyor. Sonra sapitiyor. Ama ayni durum benim kendi kablomda da oluyordu. Belki bir 30sn normal sonra gene tırt tırt sesler geliyor. Bu 30sn lik düzgün calisma olayida bazen oluyor. Anlamadim gitti.
 
Şimdi güç kaynağını da test ettim. Makina ve laptop sıfırdan kapatip acildiginda 30sn normal çalıştığı oluyor demiştim ya oyle bir anda ölçüm yaptim. Yük altinda da 24v degerini koruyor yani guc kaynağı da kendini akladı.
 
Ben motorları sürücüye aşağıdaki renk kombinasyonu ile bağlıyorum. Motoru aldigim yerde bu sekilde söylediler. Acaba renk kombinasyonunda bir sıkıntı olabilir mi?

STEP MOTOR PARALEL BAĞLAMA MAVİ+KIRMIZI: (A+) ; SİYAH+SARI: (A-) KAHVERENGİ+BEYAZ: (B+) ;TURUNCU+YEŞİL: (B-)
 
ilk başta hızlı dönerken bi anlık duruyor dınlıma yapıyorya o arada motor adım kaçırdığı için. Adımları yakalayamadığı için dönemiyor.
 
Ne olabileceği hakkında hiç bir şey gelmiyor aklıma. Ne yapmalı ne etmeli bilemedim. Atladığımız ne var bilmiyorum.

Motorlar sıfır mı kullamılmış motor mu ?

Motorun seri yada paralel bağlanması etkiliyor olabilir mi acaba ? Seri ve paralel bağlama arasında voltaj amper gibi değerlerde değişiklik oluyor ise güç kaynağı yetememe gibi bişey oluyor olabilir diye aklıma geldi.
 
Hocam motorlar sıfır. Yani tek bir motorun guc kaynağını alt etmesi mümkün degil. Zaten yük altinda da ölçtum. Sürücü bozuk desem üçüde mi bozuk? Kontrol karti bozuk olabilir mi onu bilemedim. Elimde başka kontrol kartida yok. Yenisini alsam ya ayni sorun olursa. Bende bilmiyorum.
 
Evet sorunu çok şükür tespit ettim. Herkese emeğinden dolayı çok tesekkur ederim. Düşündüğüm gibi sorun Laptop dan çıktı. Geçici olarak uzay montaj şeklinde kurduğum pc ile video daki gibi akıcı bir sekilde motorolar çalışıyor. Ya Laptop un lpt portunda sorun var yada eski bir laptop olduğu icin (pentimum M işlemci) işlemci hızı mach3 den gelen komutlari karsilayamiyordu. Sürücülerinde hepsi calsiyor. Fakat Z eksenine hangi sürücüyu taksam çalışmıyor. Kontrol kartinin Z eksen bağlantısinda sorun olabilir.


Diğer bir sorun ise bütün motorlar tek yone dönüyor. + veya - ye basmam bir seyi değiştirmiyor. Bu sorunun nedeni ne olabilir?
 
Son düzenleme:
laptoplarda genellikle lpt de ki 5v sinyal çıkışı yetersiz kalıyor bunu ayarlardan normal pc gibi yapıca düzeliyor
tek yöne dönmesi kablo bağlantılarından sıralama yanlış
 
laptoplarda genellikle lpt de ki 5v sinyal çıkışı yetersiz kalıyor bunu ayarlardan normal pc gibi yapıca düzeliyor
tek yöne dönmesi kablo bağlantılarından sıralama yanlış

Hocam lpt deki 5v olayını anlamadım. Öyle bir secenek mi var. Varsa resmini gönderir misniz. Şu kablo sıralamasi olayını acarsaniz çok sevinirim. Motordan gelen kablolarin dizilişimi yanlış?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,165
Mesajlar
915,606
Kullanıcılar
449,930
Son üye
oguuz680

Yeni konular

Geri
Üst