CNC Router için 4. Eksen

O rulmanların takıldığı alunminyum çizimi sorunlu bence. Köşeleri tam düz olmaz merkezlemez vs. Merkezlese sağlam olmaz. tek parça blok olmalı.
 
spindle2-png.33882


Şu aluminyumların kenarları ne kadar mükemmel düz olsada merkezlemede sorun olacaktır. tek blok aluminyumdan oymak daha mantıklı. Bir benzerini yapmıştım. CNC'de kenarlak çok iyi çıkmayınca zımparaladım vs. Daha sonra zımparalayınca 0.3 mm inceldi merkez kaçtı.
 
İki kenar parçayı üst üste koyup tek seferde mi işlediniz yoksa ayrı ayrı mı?
 
bence resimdeki sekilde yapılması daha uygun bağlantı icinde m10 iki civata ve çap 10 iki pim fazla fazla yeterli olaçaktır. hatta alttaki parçaya merkezlemesi için 5mm kanal açılırsa pimede gerek kalmaz daha sağlam olur

tek blok olması hem maliyeti arttır hemde işçiliği zorlaştırır
 
tek blok tabiki de çok düzgün olur. ama tek seferde işlemek hem bu işleme uygun makine de lazım.

montaj vida deliklerini vida çapından 1.2-2mm büyük yapılırsa kaydırma seçeneğiniz olur.
böylece montaj vidalarını sıkmadan ortaya girecek malzemenin merkezlemesi yapılır daha sonra vidalar sıkılır...
 
4. eksen olacak galiba. İlerleme kuvvetinin tamamını bu parçaya aktaracaktır. Dolayısıyla ne kadar sağlam olursa o kadar iyi olur. Hee ben sadece yüzük, bilezik vs ye yazı yazacağım dersen sorun olmaz.
 
hikmet bey resimde görünen parçaları hazırmı aldıniz bende 4 eksen için mazzemeleri işlemeye ufaktan başladım triger kasnak ve kayışları nerden ve ne kadara aldınız ogrenebilirmiyim
 
Parçalar kendi imalatımız, Kayış ve kasnaklar İzmir "RAMAZAN YILMAZ-SENA RULMAN" firmasından alındı şirketimizin satın alma grubu alım yaptığı için fiyat bilgimiz yok.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,159
Mesajlar
915,555
Kullanıcılar
449,916
Son üye
adil.degirmenci

Yeni konular

Geri
Üst