cnc projesi ray ve araba seçimi

kendi proje ve araştırmasını yapan cevap verecek birileri yokmu arkadaşlar. bu ebattaki bir proje için hangi eksende hangi ray ve arabayı kullanmalıyım.
 
Önce hassasiyet değerini yaz istersen. Mesela sana 0.01 hassasiyet yeter mi? yoksa 0.001 hassasiyet mi lazım?
 
Kabaca söyleyeyim, 30 veya 35'lik ray ve arabalar, 25 veya 30'luk vidalı mil ve somun.
 
syn cevdetfaik benim istediğim 0,000001 ama bunun imkansız olduğunu biliyorum 0,001 hassasiyete yapmayı hedefliyorum ama sonuçta 0,01'i elde etmeninde zor olduğunu biliyorum. bu yüzden malzemeleri kaliteli seçmek istiyorum. syn suat_korkmaz bey kabaca söylemişsiniz ama bence 30luk ray ve arabalar fazla büyük. benim yapmayı düşündündüğümden daha ağır gövdelerde bile araştırdığım kadarıyla 25likten yukarısını görmedim. gerçi fiyatlarda uçurum farklar yok bunlarda olabilir. bana şimdi bu dediklerinizin marka ve seri nolarını söyleyebilirmisiniz.
 
Şimdi katalogdan bakıp seri no söyleyemeyiz. Şimdi önce katalog lazım. Önümüze alacağın yerin bir listesini eklersen arasında seçebiliriz şunu alırsan iyi olur diye...

VEya direk hwin ana bayisini arayıp bilgi alabilirsin. Hangi serilerin hassas olduğunu öğrenirsin.
 
Önümüze alacağın yerin bir listesini eklersen arasında seçebiliriz şunu alırsan iyi olur diye...

VEya direk hwin ana bayisini arayıp bilgi alabilirsin. Hangi serilerin hassas olduğunu öğrenirsin.



çok teşekkür ederim. en doyurucu bilgi bu oldu.
 
Arkadaşım alacağım yerde her ürün bulunmayacaktır. O sebeple en çok hwin satan ana bayiyi biraz araştırıp bulmalısın. Sonra bakmalasın katalogları var ise buraya eklersin, senin işin için uygun olan seri önerilir. Yoksa sana direk al diyebileceğim model şudur
HG9312329
 
söylemiş olduğunuz seriyi internette bulamadın ancak bilginiz için teşekkürler. en iyisi bayiye gidip orada incelemek ve bilgi almak. tekrar teşekkürler.
 
Böyle seçim yapılmaz ki? Hangi boyutta ray ihtiyacınız olduğunu bilmek için hangi malzemeyi hangi şekilde işleyeceğinizi, kaç mm paso vereceğinizi kesme hızlarının ne olduğunun bilinmesi gerekli. Buna göre spindle gücü çıkacak. Buradan eksenlerin kesme kuvvetleri çıkacak ve bu doğrudan arabalara döndürme momenti olarak etki edecek. Ray ve arabaların teknik kataloglarında dayanabileceği monet değerleri, statik ve dinamik yükleri verilir. Bu kesme kuvvetine dayanacak mil seçilecek. Ben şu aralar 2x4m ölçülerde cnc plazma tasarlıyorum. Mazleme seçimini yeni yaptım ve 30luk ray kullanıyorum. Hareketli köprü 200kg gibi olacak ve sadece 12m/dak hız ve 1,2g ivmelenme düşünüyorum. Buna göre seçim yaptım. Bayiye giderseniz size eksen yüklerinizi ve monentlerinizi soracaktır. Bunları bilmeden o da seçim yapamaz. Ya da hiç hesap kitap yapmadan da yapabilirsiniz. Ne çıkarsa bahtıma hesabı ama efsane makine olmaz o zaman.
 
Doğrusu seçimlerin yukarıda @ismailoynar'ın açıkladığı gibi hesaba dayalı olması.

Uygulamada çoğu arkadaşın bu olanağı olmadığı için çözüm, hedeflenene benzer malzeme işleyen, makine ölçüleri olan ve hassasiyete sahip, sağlıklı çalıştığına emin olduğumuz makineleri taklit etmekten geçiyor.
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,171
Mesajlar
915,626
Kullanıcılar
449,935
Son üye
mehmetenessunger

Yeni konular

Geri
Üst