CNC Kontrol Üniteleri

KAYSERİ

Profesyonel Üye
Katılım
13 Ocak 2010
Mesajlar
2,948
Puanları
515
Yaş
33
Konum
Kayseri
Cnc router, cnc dik işlem yada cnc torna gibi makinelerini linkteki el terminali tarzındaki zımbırtılar ile kontrol edenler var mı acaba ? Mach3 e göre performansı falan nasıldır. Bunlardan kullanmak ne kadar mantıklı olur. Artıları eksileri nedir acaba merak ettim.

http://www.richnc.com.cn/en/product_view.aspx?id=68
 
Selamlar tabi kontrol edilir.. burda en onemli şey senaryo... makinada ayni bir router da kurguladigin isdeki hareketlerin ve spindel devrini belirleye biliyorsan malzemeye nin istedigi devir ve ilerlemeyide biliyorsan dik isleme yan isleme mini veya buyuk borkwerkte veya cift tabla cnc de de kullanirsin...ama piyasa fanuc a ve siemens alisik bi sekildede cozumde buluyolar.. farkli bisi denemekte istemiyorlar...ureticilerde bilindigi icin satisi kacirmamak ici bunlari kullaniyor..
 
Bunların fanuc veya siemens işletim sistemi olanı yokmu veya yüklenmezmi?
Bu tip cihazlar kullanıldığında mach3 e dolayısıyla bilgisayara gerek kalmıyormu?
(200$ mach3, 300$(eski bilg) hemen hemen aynı maliyet)
 
Bu tip kontrol sistemleri mach 3 e gore avantajlari cok oldugu kesin.... cok giris cikislari olmasi plc mantigininda işe dahil olma imkani cok.. haberlesmeleri hizli....ornek tezgahi servo ile surerken bir diger taraftanda bagimsiz olarak tezgah pozisyonu dogru yerdemi diye olcum alabiliyorsun.. siemens otomasyonun kurallarini belirlemis..ilk olmasi sebebiyle ama fanuc ta cnc konusuda baya bi isin kurallarini koyan firma olmus gibi.. once yapilacak isle ilgili...ornek.. 5 eksen her firma da kontrol panosu var. ama fanuc da 5 eksen freze yok kontrol panosu uygun degil..siemens e gecisun bu seferde simutane...yani 4 ve 5 eksenler pozisyon aldiktan sonra spindel ise basliyor... biraz hizlala oynarak tam 5 eksen mis gibi duruyor..ama tam 5 6 eksen degil.. eger tam 5 eksen dersen is komple degisiyo ve heidenha a geciyo ve fiyatlar tavan yapiyor... bu ne yapacagin ve neye inandiginla alakali... bence mach 3 le cok ekmek yenir.. bu yilin basinda usa lasvegasta montajdaydim hali ile is mekanik olunca yolun epeyce bi endustri merkezi tabir edilen bizdede sanayi adi verilen yere dusuyor.. las vegasta amerikan metal factroy diye bir firmada bi kaynak isim oldu.. koskoca tesiste eni ornek 40 40 cmlik boyu 6 12metrelik putralleri delen bi duzenek yapmislar..mach3 le kontrol ediyorlardi... daha sonra anlattilar makina sasesi eksi elektronik bir kac senelik mis ve anlatan kisi bizi tabirimizle bu bizim elimiz ayagimiz gozumuz diyodu.. ayni isi ayni zamanda yapilabilmesi ici 12 kisi lazim dedi...bende plc neden kullanmadiniz diye sordum.. adamda plc yazilimi ortak dil degil herkes kendine gore bisi yapiyo ve sorun ciktiginda makina yatiyo..ama bunda cnc bilen kullaniyo..tamirini biz burda kendimiz yapiyoruz.. dedi... benim gordugum sonuc.. adam buna boyle inanmis uyguluyo sonuc hatasiz ve dogru. İsi teslim edip paraaini aliyo..Isi zorlastirmamak lazim... bildigini baska bilgilerle harmanlayip sana uygun olanla halletmek lazim..
 
Mach3 sağladığı kolaylıklar görmezden gelinemez elbet. Bir çok konuda ciddi kolaylıklar sağlıyor elbet. Ama mach3 için bilgisayar gerekiyor falan filan o açıdan sordum acaba bilgisayar olmaksızın bu el terminali tarzındaki küçük cihazlarla nasıl acaba diye merak ettim sadece :)
 
İnterpolasyon yapabilen her oyuncak olabilir.
.dxf yükleyip kod çıkarabilen terminaller var.
Aynı zamanda hazır gcode lerinizi de yükleyebilirsiniz.
MCU lar yerine göre pc ile eş değerdir.
 
Kazim abi sen yazdin mi icimde bir mutluluk oluyo.. yanaklarimda bir gulucuk... hatta konuyu bilenler... telefona bakip guldugunde... kazim deden den mesaj mi var diye soruyolar.. odenli yani.. hele bi mesajini gordumu icim urperiyo ya sitede yoksan...:))))


Kayseri kardes... mini pcler var on board ekran karti oyle guzel hizli calisyorki.. yerde tutmuyo... ucuzz.. takilma bunlara isimize bakalim...
 
ipad den kontrollü direk wireless smd dizgi cihazı yapanlar var. usb yi geçtim, kablolardan kurtulmalıyız artık.
 
ipad den kontrollü direk wireless smd dizgi cihazı yapanlar var. usb yi geçtim, kablolardan kurtulmalıyız artık.

Kablosuz iletimin en büyük dezavantajı lag,gecikme sorunu olması lazım. ancak gelişmiş bağlantı teknolojileriyle bu aşılabiliyor.(örn : kablosuz oyun konsolları).son kullanıcı olarak bunu yapalım derken maliyeti kontrol edemeyebiliriz. anahtar halen bluetoothta bitiyor.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,098
Mesajlar
914,956
Kullanıcılar
449,799
Son üye
ferhatakpolat

Yeni konular

Geri
Üst