Cihazlarim calismiyor

slmn

Üye
Katılım
7 Nis 2011
Mesajlar
133
Puanları
1
Yaş
49
Konum
manavgat
Yeni taşindigim eve tedasdan abone icin sayaclari kontrole geldiler sozde elektrik kapatip actilar butun dairelerdeki cihazlar kartlari gitmis benim firin bulasik mskinam buzdolabim klimalarim calismiyor bu nasil oldu kimse bilmiyor ben ne yapacam simdi benim zararimi kim karsilayacak birde benim ne kadar masrafim olur fikri olan varmi arkadaslar
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Abone alinmadigi icin hicbirsey yapamiyormusuz dogrumu
 
O zaman, şantıye ekeltiğini daıreler verdınız.İskan ruhsatı alınmadan kullanılırsa neler doğurru tam bilemiyorum. Arkadaşlar aydınlatır. Bence, bu iş size patladı.
 
Ozaman bunlar santiye panosunda yaptilar ne yaptilarsa bize birsry yapmadik diyorlar
 
olay sırasında voltajı ölçseydiniz muhtemelen anormal değerler görecektiniz
 
eğer resmi bir aboneliğiniz varsa hakkınız arayın ancak...
evin elektriği şantiye panosundan verildi ise hiç bir hak talep edemezsiniz tedaş haklı çıkar. size daha şantiye elektrikiği kullandığınız için usulsuz kullanım cezası yazmdığına dua edin .
şikayet ederseniz tedaşın bakacağı ilk yer kendi arşividir. planlarına bakar eğer abonelik alınmadı ise zaten plan yoktur dolayısıyla sizin cihazların zararını karşılamaz

müteahhit bir an önce evi satıp parayı alıp, belediye ruhsat işlerini yavaştan almasından dolayı iskan alınmadan yeni evine taşına sahiplerinin elektriksiz kalmasın diye güya iyilik yaptığını zanneden zihniyet olduğu için mağdur olan çok insan var
 
Siz abonelik başvurusunda bulunduktan sonra bağlantı esnasında bu durum yaşandıysa tüketici hakem heyetine başvurmanız halinde büyük ihtimalle kazanırsınız.
 
Sayaçların çoğulluğundan bahsetmektesin. Dolayısıyla konu şantiye elektriği değil. Muhtemelen ön abonelik için tesisat kontrol yapmaya gelen arkadaşların yapmış olduğu bir yanlışlık olsa gerek. Monofaz sayaçlara 2 faz verdiler ve devrede olan aletler zarar gördü. Konuyu bilir kişi raporuyla tutanak altına alınız. Bu konuda da EMO'nun desteğini alınız.
Ayrıca dipnot olarak söylemek isterimki faz hatalarını 10 iş günü içerisinde bildirmek gerekir ilgili dağıtım şirketine
Saygılarımla...
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,655
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst