Cihazlar Yıldırımdan Nasıl Korunur?

scarkci

Üye
Katılım
29 Ocak 2015
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
42
Öyle elektrik bilgisi olan birisi değilim. Yalnızca bulunduğum yerde yıldırımdan dolayı evdeki cihazlar arızalanıyor. Bunu önlemek için maaliyeti fazla olmayan bir yöntem var mı?
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Yildirim korumalı coklu priz kullanabilirsiniz. Bazı tiplerinde telefon, anten koruması da var.
 
@ze_tr o dedigini bende denedim ama yıldırım hiç affetmiyor. Modemi tlf eterneti yakdi geçti :)))
 
Benim aldığım priz için, Yıldırımdan korumaz ise 3000 euro tazminat ödeme taahhüdü vermişti üretici. Belki sizinki sadece varistör kullanmıştır. Benim prizde ilave olarak, gaz discharge tüp kullanılmış. 340V üzerinde iletime geçip kısa devre oluşturuyor ve sigortayi attırarak cihazları korumuş oluyor.
 
Reklam yapmış olmayayım x marka akım koruyuculu priz açıp parçaları resmetmiştim, gaz deşarj (GDT), varistör, termik sigorta var dah akaliteli bişeyler aabilir Sn. @YaşlıUzman ın paylaştığı belgede bahsedildiği gibi birden fazla kullanılırsa korunan sağ kalan cihaz sayısı artar.
 
Burada ince bir noktaya dikkat etmek gerekir yıldırımdan korunma sisteminde faraday kafesi yıldırımın etkilerinden binayı korur fakat hemen yanı başınızdaki hatta düşerse ? Yani elektriksel koruma için parafudr şarttır !
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,872
Mesajlar
913,218
Kullanıcılar
449,465
Son üye
osmansaribudak362

Yeni konular

Geri
Üst