CHILLER

Katılım
23 May 2012
Mesajlar
9
Puanları
1
Yaş
38
Merhaba Arkadaşlar; Water cooled centrifugal liquid chiller veya genel olarak chiller sistemi mantıgı hakkında fikirlerinizi paylaşabilir ve yararlı kaynaklar tavsiye edebilir misiniz?
 
nuri özkul uygulamalı soğutma tekniği M.M.O. yayınları



ayrıca forum sitesi içerisinde ararsanız,bu ve benzer konular işlenmişti.
 
öncelikle tşk ederim. forum içindeki konuların hepsini incelemiştim cok yararlı bilgiler edindim. fakat bildiginiz gibi bu konunun yelpazesi cok geniş o bakımdan farklı fikirler ve kaynaklar merak etmiştim.

ayrıca ben şuan yurt dışında calışıyorum nuri özkul un sogutma tekniği kitabını mmo dan almam imkansız internet ortamında araştırdım ama şuana kadar pdf olarak bulamadım :(
 
önerdiğim kitabın tamamını internet ortamında bulamazsınız. MEB. yayınlarını takip edin.
 
Ali arkadaşımıza katılıyorum,ben ve benim gibi bakımcılığa yeni başlamış makine mühendisleri için çok yararlı bir paylaşım olur eğer forumdaki arkadaşlar paylaşımlarda bulunurlarsa.
 
Sa kardeşim ben Bakım mühendisi olarak bir firmaya başlayacağım bana önerilerin ne olur yazarsan sevinirim bakım takibini nasıl yapıyorsun ne gibi sorunların oldu seni ustalar ile nasıl iletişim kuruyorsun nasıl yürüyor işler anlatırsan sevinirim tavsiyeler verirsen önerin olursa çok memnun olurum nasıl yapacağıma dair ben bakımları yapmayacam ama bilmeliyim az çok nasıl takip edip nasıl yürütmeliyim nelere dikkat etmeliyim

Sent from my F3211 using KontrolKalemi Forumu mobile app
 
Merhaba Arkadaşlar; Water cooled centrifugal liquid chiller veya genel olarak chiller sistemi mantıgı hakkında fikirlerinizi paylaşabilir ve yararlı kaynaklar tavsiye edebilir misiniz?
Efendim;Ben york marka chıller de bakım çalışması yapmıştım.Eğer okumadıysanız ekteki pdf size baya yararlı bilgiler ve ipuçları verecektir.Buradan aldıklarınız başka marka kullanıyor olsanız dahi size yol gösterir ve arıza yada bakım çalışmaları için fazlasıyla yeterli olur kanaatindeyim.
 

Ekli dosyalar

  • Santrifuj Likit chiller bakım ve kullanım.pdf
    1.8 MB · Görüntüleme: 26
Chiller genelde 5 derece delta T ile çalışan (çoğunlukla 7 C ve 12 C) bünyesinde evaporatör kondenser kısılma vanası ve kompresörden oluşan bir çevrimdir. Kompresörde soğutucu akışkan R134a gibi gazı sıkıştırarak soğutma kulesi gibi bir cihazdan gelen soğuk suyu sıkıştırılmış gaz yardımıyla soğutarak otel avm veya daha düşük sıcaklık gereken fabrikalardaki proseslere gönderen cihazdır.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,134
Mesajlar
915,322
Kullanıcılar
449,853
Son üye
Megaronn

Yeni konular

Geri
Üst