cep telefonu kulaklık çıkış voltajı kaç volt?

Kulaklik cikisindan bir gerilim cikar evet ama bu milivolt duzeyinde bir genlige sahiptir. O yuzden sinyal demek daha dogru.
Dtmf cozucu ve karsilastirici ile bu sinyal degerlendirilebilir.
 
kulaklık sağlamdı kesmeden önce :) kristal ve entegre 2 adet var ikisinde de aynı durum.
 
kulaklık sağlamdı kesmeden önce :) kristal ve entegre 2 adet var ikisinde de aynı durum.

Dostum yaptığınız devrenin şemasını ve uyguladığınız devreyi bir kaç açıdan üstten alttan eklermisiniz?

Bizde görelim Ayrıca kulaklık kablosunu nasıl bağladınız besleme olarak ne kullandınız?

Duruma göre yorum yapalım. Belki kaçırdığımız bir nokta olabilir.
 
breadboard üzerinde yaptığım için net görülmesi pek mümkün değil. Entegrenin datasheetinde verilen 2 devreyi de denedim çalışmadı. Beslemesi 9v pili 7805 ile düşürerek kullandım. Yarın tekrardan entegre ve kristal almaya gideceğim. Kulaklık jakını açıp kablo lehimleyerek bağladım.
 
breadboard üzerinde yaptığım için net görülmesi pek mümkün değil. Entegrenin datasheetinde verilen 2 devreyi de denedim çalışmadı. Beslemesi 9v pili 7805 ile düşürerek kullandım. Yarın tekrardan entegre ve kristal almaya gideceğim. Kulaklık jakını açıp kablo lehimleyerek bağladım.


Telefonun kulaklık sesi acikmi ? Yada sen en iyisi telefonu hibe edeceksen telefonun içini aç ahize cikislarindan iki tane kablo çıkar öyle devreye bağla ,kulaklık benim içinde problem olmuştu sorunu öyle çozmustum.
 
Tekrar merhabalar.

ton entegresine öncelikle kulaklıktan çıkan ses geliyormu denememiz gerekiyor. Eğer kulaklık soketinizin resmini gösterirseniz size önerde bulunabilirim. Yada olabilecek bağlantı şeklini burden anlatayım bir test edin. Sizin ilk sorununuz kulaklık voltajı kaç diye sormuştunuz. Şimdi kulaklık soketinden ses sinyali çıkıyormu bunu test edeceğiz.

imagesZDXBO87V.jpg


Yukarıdaki örnek bir telefon için kullanılan kulaklık soketidir. önde görünen soket 4 pinlidir. bazı model telefonlarda farklı fonksiyonlar atanmıştır. bunlar en dipteki şasedir. sonraki kulaklık sonraki mikrofon en sondaki buton. bazı kulaklıklarda buton olmayabilir yada kulaklık 2 tane olup stereo çıkış vermektedir.

Şimdi kulaklık çalışıp çalışmadığını test için kablosuu kestiğiniz kulaklığınız duruyor olmalı yada normal mp3 kulaklıklarıda olur. bunu kulağınıza takın. Resimde üstte görünen lehimlediğiniz pinlerin ikisine kulaklık kablolarını temas ettirin. Daha sonar telefondan bir ses açın yada numaralara basın aynı anda kulaklıktan ses gelmesi gerekiyor. Gelmiyorsa sokete yanlış bağlantı yapmışsınız demektir.

Şimdi asıl nokta ses gelene kadar bağlantı yaptıpınız pinleri değiştirin. nerde ses yakaladınız o pinleri kullanacaksınız.

Ayrıca benim karşılaştığım bir durum bazı nokia telefonlarda kulaklık ve mikrofon kablolarında kopukluk olduğunda telefon bunu donanım olarak görmeyip ses aktarmıyor. Telefonunuzun modelini bilmiyorum ama bir çok telefonda kulaklık takıldığında ekranda donanım takıldıına dair bir işaret çıkar sizde bu işaret çıkıyormu?

Öncelikle bunları belirleyelim ki sorun telefondamı dtmf entegresinde v.s. mi tesbit edelim. Yani once kulaklıktan ses geliyormu bunu öğrenelim.

Kolay gelsin.
 
İlgin için teşekkür ederim kristalde ve kulaklık kombinasyonunda sıkıntı varmıştı bugün aldığım kristali takınca çalıştırdım. Sıra pic kısmına geldi bakalım kod kısmını yazıp test edeyim.
 
hort:)
sorunun cevabi belki birine lazim olur. standart telefon kulaklik cikisi genelde 0.3 watt civaridir, bu, xbass ya da beats auido ile 0.4 watta, xperiadaki walkman ile 0.45 hatta 0.5 e cikarmak mumkundur. 9014 transistor kadar gucu var yani:) belki birine lazim olur. ozellike ses sistemi tasarlayacak kisilerin isine yarar.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,178
Mesajlar
915,645
Kullanıcılar
449,939
Son üye
sorunsuzşofben

Yeni konular

Geri
Üst