Can sıkıntısı

Abi sende daha güzel oyuncaklar vardır. Göremedik ama orda bir köy vardır kesin:) @window_s :rolleyes:
 
POM (Polioksimetilen) plastikten somun yapılması, somunun eldiven gibi vidalı mili (acme) sardığı ve boşluksuz (anti backlash) olduğu iddia ediliyor. Uzun sürede, ısınmayı da göz önüne alırsak ne kadar dayanıklı olur? En azından düşük bütçeli makinelerde, 3 boyutlu yazıcılarda iş görür gibi.

Somunu kesmek yerine vidalı milin iç çapından az daha dar bir delik açılıp yine ısıtılan mille dişlerin açılması sağlanabilir diye düşünüyorum. Farklı malzemeler de denenebilir.


uğraşmış, yapılır gibi ama ne kadar gerekli veya hazırı ne kadardır bunların?
amatör cnclerde ısının o kadar sıkıntı olacağını sanmam.


makinayı kendi çevresinde takla attırmayı unutmuş, saat gibi makina
 
@Suat_Korkmaz korkmaz abi aslında kapalı çevrikli motor ve sürücüler için senden öneri isteyecektim biliyorum bu çocuk hep konuşuyo bi icraat göremedik seslerinizi duyuyor gibiyim ama 1 ay içinde 2. telefon satın alımı beni iyice üzdü :) sonra vakti gelince sorarım
 
Ohh gitsin bütün stresler :)

Burada da güzel bir parça işleme örneği mevcut.
 
Sabit köprülü CNC router yapımı.

Yapım üç ayrı videyo ile ayrıntılı anlatılmış, sonuçta güzel bir makine ortaya çıkıyor. Makine U, kare profil ve çelik plakalar kullanılarak kaynaklı, kısmen de civata bileşimli. Forumda ara ara bahsi geçen kaynak sorunları ve çözümleri de var. Videyonun 9. dakikasında 140 mm genişliğinde U profilin yüzeyindeki hata görülüyor. Malzemenin daha alındığında bile ne kadar hatalı olabileceğini gösteriyor. Kare profillere kum dolgu yapılıyor.

Amatörler için pek ulaşılamayacak bir atölye olanakları kullanılmış. Taşlama yapılsa da borverk kullanımı yok. Güçlü makine hedefleyen arkadaşlar için faydalı bir çok bilgi içerdiğini düşünüyorum. Çizimlerin step dosyası olarak bulunduğu adres verilmiş.

Merak edenler için çelik malzeme ile test videyosu da var, ThisOldRouter - Cutting Steel

 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,902
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst