CAM ERGİTME FIRINI DOĞALGAZ SARFİYATI ANALİZİ

jakobianx

Üye
Katılım
3 Eyl 2007
Mesajlar
34
Puanları
1
Yaş
39
merhaba arkadaşlar,

Çalıştığım işyerinde cam ergitme fırınının doğalgaz sarfiyatının analizini yapmaktayım ancak değişkenler o kadar fazlaki ve ne yazık ki birinin incelemesini yapmak için diğer değişkenleri sabitleyemiyorum.bu durumda sizce ne yapmalıyım.çok önemli bir çalışma baz aldığım değişkenler:

Cam Sıcaklığı: Camın istenilen sıcaklığa çıkması için doğalgaz oranının değişmesi gerekiyor.dolayısıyla hava gaz oranı önemli bir faktör.aldıgımız oran 10,98 civarlarında.

Camın Taban Sıcaklığı: Aynı şekilde tabanın belli oranda sabit kalması gerekiyor o yuzden değişebiliyor sarfiyat.

Yakma Havası sıcaklığı: Doğal gaz sarfiyatına bence en çok etki yapan faktör.Şuanda yakma havası sıcaklığı 430 derece.

Cam çekiş miktarı: fırından çekilen cam oranıda bence çok etkili.

Bu değişkenlerin dısında hammadde oranları sabit olarak alınıyor pek bi değişiklik olmuyor.

Arkadaşlar sizce burda atladıgım bir durum varmıdır eksik olan veya almamam gereken bir faktör varmıdır.Yoksa başka yöntemle daha rahat bulunabilir diyen arkadaşlarda vardır onlarında yardımını bekliyorum.
Herkese Teşekkürler.
 
Merhaba degerlı dostum

öncelikle baca gazı analızı yapman gerekıyor fırın tam kapasıtede CO oranını ENoX degerleri sana dogru yolu gosterecektır. yakma havası sıcaklıgının fırının max sıcaklıgına gore yakma havasının sıcaklıgını ıncelemek gerekır.Anladığım kadarıyla yakma havasını ısıtmak için rekuplator (senpantin v.s )kullanıyorsunuz.Rekuplatör girişi ve çıkış sıcaklıgını ölçmellisin , elındekı verılerın farklı olması 1 kac sebepten olabılir back in yakma kontrolunu yapan sıstemın duzgun calısmaması reküde delik var ise baca gazı ölçümlerin pek saglıklı olmaz,dogalgazda sarfıyat yapmamak ıcın mutlaka gıren gazın verımlı sekılde yanmasını saglmak olucak buna etken faktorlerı mınımıze etmek gerekır .
 
Teşekkür ettim dostum sağolasın gerekli gaz ölçümünü fırın içinden yaptım O2:3,29 CO:155 ppm nox:134 ppm sizce durum nasıl?Olmadı baca çıkışındanda ölçmeye çalışırım.
 
mERHABA , DOĞALGAZ YAKMA HAVASI HAKKINDA BİR MİKTAR BİLGİ SAHİBİSİNİZ ANLAŞILAN BU KONUDA KONUŞMAMIZ MÜMKÜN MÜ,

msn [email protected]
 

Forum istatistikleri

Konular
128,122
Mesajlar
915,181
Kullanıcılar
449,826
Son üye
SK.

Yeni konular

Geri
Üst