buzdolabi calisiyor ama sogutmuyor?

umitaksoy

Üye
Katılım
30 Eki 2009
Mesajlar
3
Puanları
1
.




Merhaba arkadaslar normal 3-5 yillik bir buzdolabi normal calisiyordu. Bu ara hic sogutmuyor. Sadece buzluk kismi cok az bir soguklugu var ama oda suyu bile dondurmuyor.


Normal alt kismi hic sogutmuyor.Tek kapili. Lamba yaniyor. Makineyi ortalama 8 - 10 saat kapisi acik olarak bekletip tüm eritip sonra bastan calistirdim gene fayda etmedi.


Kapisini kapatinca calisiyor 10 sn sonra tekrar duruyor. Sanki belli bir sogukluga gelince atiyor gibi hemen atiyor. Sonra calismiyor baska. Sizce ariza nerededir ve ne yapmam lazim.




.
 
10 sn süre ile çalışıp duruyor ise Kompresrünüz aşı akımdan termik açıyor. marka model söylerseniz daha iyi yardımcı olabiliriz. termik açmasının bazı sebepleri var Yardımcı sargıyı devreye sokan Role arızalı olabilir , kompresör sargıları hasarlı veya kompresör mekanik sıkışma olabilir veya varsa kalkış kapasitörü arızalı olabilir
 
Dolabınız marka modeli nedir? Birde 3-5 yıllık demişsiniz garanti kapsamında olabilir hayla, bazı markalarda motorlar 5 yıl garantilidir. Saygılar
 
Dolabınız marka modeli nedir? Birde 3-5 yıllık demişsiniz garanti kapsamında olabilir hayla, bazı markalarda motorlar 5 yıl garantilidir. Saygılar

Arçelik-beko klimalarda kompresör garantisi 5 yıl idi . buzdolaplarında hiç bir markada duymamıştım varsa da enteresan
 
bizimkide aynı durumdaydı ve timer (saat) varmış onun o takıldığı zaman çalışmıyor yani soğutmuyormuş garantiden gelip söylemişlerdi sizin kide aynı durum olabilir
 
Arkadaslar yurtdisindayi burada tamir cok az denilecek kadar ve cok pahali birsey oldugu icin mecburen buralarda soruyorum.

Öncelikle dolar 2 sene ben kullandim ondan oncede 2 sene kullanilmistir felan..

Markasi IGLIS diye bir marka ve kucuk dolap yani yarim dolap. Buzlukta soguk var ama oda arti 3 veya 5 felandir. Alt taraf hic sogukluk yok sifir. Buzdolabi duruyor calisiyor 8-10 saniye sonra duruyor. Ama SIK SIK calisiyor böyle sanki bir sogukluk derecesi var onu yakaladi sonra duruyor. Ama tabiki ayari 5 6 larda duruyor.

Böyle evde yapabilecegim kendim birseyler tavsiye ederseniz uygulamak isterim yoksa zaten yenisini almaya karar verdim.
 
muhtemel arızalar

1 kompresör de sıkıntı olabilir
2 termostat arıza yapmış olabilir
3 termik arızası olabilir

size tavsiyem yenisini almanız
 
meraba profilo buzdolabi calisiyor ama sogutmuyo neyden olabilir
 
Öncelikle söyleyeyim beyaz eşya ustası değilim, elektrik teknisyeniyim fakat başıma geldiği için anlatıyorum, eğer dolabını no frost ise ekovat yani buzdolabının motoru çalışıyor ise bir ihtimal buzdolabınızın kapısı açık kalmış ve hava kanalları tıkanmış olabilir çözümü buzdolabının fişini çekip hava kanallarındaki buzun çözülmesini sağlamak 24 saati bulan bu işlemde arkada ekovatın üzerinde biriken suyun tahliyesini de sağlamak lazım, tabi ki bu arızanın bir çeşidi de buzluk dondurucu dediğimizalanda zaman saatiyle çalışan buzları eriten bir rezistans var bu arızalı olabilir ve eğer bu buz eritme işlemini yaptınız dolabını düzeldi soğutuyor fakat bir süre sonra yine soğutuyor o zaman eritici rezistans ve bu kartı kumanda eden devre kartından şüphe edilmeli. Kolay gelsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,849
Son üye
cagan20

Yeni konular

Geri
Üst