Buzdolabı motorum kalkış yapmıyor

kokomuro

Üye
Katılım
18 Eki 2014
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
33
İyi günler ustalarım...

Arçelik 4042 T modeli buzdolabımın motoru arızalandı. Bu işlere az çok meraklıyımdır kendim tamir etmek istiyorum yardımcı olursanız sevinirim.

Sorun şu;

buzdolabının fişini takıorum çalışıyormuş gibi bi ses geliyor ama sonra tık deyip duruyor. beklersem bi süre sonra tekrar aynı ses yine tık diye duruyor. buzdolabının buzluğu çok az soğutuyor alt kısmı hiç soğutmuyor.

durum bu yardımlarınızı önerilerinizi bekliyorum. şimdiden teşekkür ederim...
 
motorun yani kompresörün kitlenmiş olabilir aşırı akım çektiğinden içindeki termik role açıyor stop ediyor role soğuyunca tekrar kontağını kapatıyor ve motor tekrar yol alıyor ikinci bir seçenekte bunlarda bide yardımcı role (kalkış) rolesi oluyor oda bozuksa yapar motor ana sargı ile kalkmak ister ve aşırı akımdan yine termik açar üçüncü bi seçenek motor sargılarının birinde vaya her ikisinde sorun olabilir aşırı akımdan yine termik açar (çıt sesi diyorsun ya işte o ) beyaz eşyacı arkadaşlar daha iyi bilir ama genelde böyle şeyler olur.
 
motor sargılarını ölçmen lazım motor yanık olabilir. yol verme rölesi ve termiği ölçmen gerekebilir
 
Rölesi ve termiği değişsem sorun çözülebilir yani eğer sorun düzelmezse motordandır deyip yeni buzdolabı mı almalıyım yoksa motorun tamiri mümkün mü ?
 
Bahsettiğiniz sorun termik açmadır. Muhtemel sebepler;
1-Röle yada PTC hangisi varsa arızalıdır.
2-Yolverme kondansatörü varsa daimi kondansatör arızalıdır.
3-Kompresör ana veya yardımcı sargısı yanmıştır veya mekanik olarak kilitlenmiştir. Bu durumda kompresör değiştirilir tamir olmaz.
 
Mekanik kitleme varsa 30 uf kondansitörle anlık olarak yol verililebilir.Ben bir kaç motorda denedim başarılı oldu. %100 olacak diye bir kaide yok. Olmaz ise motoru yenisi ile değiştirilir.
 
Kondansatör ile şoklama yapır düzelir ama 2 dakika sonra tekrar duruyor ise termik direk yapılırsa düzelme ihtimali var olmazsa son çare çekiç ile motora vurulur açılmazsa motor teğişmesi lazım
 

Forum istatistikleri

Konular
128,158
Mesajlar
915,532
Kullanıcılar
449,908
Son üye
EFZA

Yeni konular

Geri
Üst