Buzdolabı motoru elektrik bağlantısı

Katılım
16 Nis 2012
Mesajlar
20
Puanları
1
Yaş
30
Merhaba arkadaşlar elimde bir buzdolabı motoru var ve ben bundan hava çıkarmak istiyorum.Yalnız bağlantı tablosunda 3 tane uç var bu uçlara ne ,hangi kablo yan faz nereye nötr nereye gidecek onu söylerseniz

klemens tablosundaki gibi aynı otorumda var ne olur yardım edin
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Selamun aleyküm

Bahsettiğiniz bağlantı direk yapılmıyor. Alt kısımdaki iki uç bu işe özel bir röle ile bağlanıyor. Bu konuda tecrübeliler bilgi verebilir. Yanılmıyorsam rölenin bobinli kısmı aşşağı bakarak bu iki uca fiş gibi takılıyor. Rölede sizin iki bağlantı ucunuzdan birisini takabildiğiniz bir bağlantı var. İki elektrik ucundan birisi bu röleye diğeri üst uca bağlanır.

https://www.kontrolkalemi.com/forum/konu/buzdolabı-elektrik-Şeması.18035/

Üstteki tek ucun altında kalan iki uctan karşıdan bakışa göre; sağdaki main(ana)(primer), soldaki yardımcı(seconder) sargıdır. Main sargı devamlı olarak akım akıtan çalışma sargısı olup; seconder yardımcı sargı ise kalkış anında destek olması için birkaç saniye devrede kalan sargıdır. 5 saniyeden fazla devrede kalması yanmasına sebep oluyor yanılmıyorsam. Bahsettiğimiz röle kalkışın ardından seconder sargıyı devreden alan bir elemandır. Çalışmasında kalkışta seconderi devrede tutan, kalkış anındaki normalin üstündeki akım sebebiyle rölede kontak uçlarına uygulanan normalden fazla manyetik alanın kontak uçlarını birleştirmesi, hızını alan motorun çektiği akımın azalmasıyla kontaktaki manyetik alanın da azalıp kontak uçlarının kontağını bıraktırmasıdır.

Soğutma malzemesi satan yerler, buzdolapçılar, bazı hurdacılarda bulabilirsiniz.

Başarılar dileriz.
 
Rica ederiz.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,166
Mesajlar
915,612
Kullanıcılar
449,931
Son üye
mecuxell

Yeni konular

Geri
Üst