Buzdolabı Motoru Çalışıyor ama Soğutmuyor

Dusty

Üye
Katılım
26 Tem 2010
Mesajlar
3
Puanları
1
Merhaba, buzdolabını 2 ay önce bi ikinci el dükkanından aldım. Markası Indesit. Motoru felan değişmiş elbette, ama güzel soğutuyordu. Bikaç hafta önce fazla ses çıkarmaya başladı. 2 haftadır da evde değildim şimdi geldim baktım ki buzdolabı sıcak. Motor çalışıyor olmasına rağmen hiç soğutmuyor.

Sabah aldığım yere gittim, geliyoruz felan diye oyaladılar, hala bekliyorum. 1 sene garanti dediler, servise bedava gelecekler diye oyalıyorlar beni. Tek başıma öğrenciyim fazla önemsemiyorlar da açıkçası.

Ne olmuş olabilir? "Şebekeden, elektrikten" felan deyip garanti dışı saymaya çalışabilirler. Motor çalışıyorken bu mümkün mü? Ne olmuş olabilir?

Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
 
gazı bitiş olabilir bastırırsanda kesinlikle 134a gazı bastır
 
Daha önceden kompresör değişmiş ise. kompresör kaynak yerlerinden gaz kaçırması olabilecek en büyük ihtimal. kaçıran yer yağlı yağlı olur kendini belli eder. Fişini çekip el ile kaynak yerlerini kntrol edin. yağlı yer görüyorsanız gaz oradan kaçmıştır. Başka ad altında sizden ücret talep etmesinler
 
Bence, o dolabı değiştirmelerini talep et. Çünkü o dolap adam olmaz. Gelip gaz verirler kısa bir zaman sonra aynı durumla karşılaşırsın. Ondan sonra da ya onlar ilgilenmez ya da sen söylemekten sıkılıp peşini bırakırsın.
Sanıyorum gövde içinde sorunu var, tamiri çok zor ve masraflı.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,304
Kullanıcılar
449,849
Son üye
cagan20

Yeni konular

Geri
Üst