Bulanık Mantık'a Giriş

ozguryuce

Üye
Katılım
12 Mar 2014
Mesajlar
8
Puanları
1
Konum
Karaman
Merhabalar;
Ben bulanık mantık konusuna büyük ilgi duyuyorum ve araştırma yapmak istiyorum. Fakat nereden başlayacağımı bilemiyorum açıkçası. Bu konuda bilgi veya döküman sahibi olanlar yardım ederlerse çok sevinirim.
 
Merhaba.Bulanık mantıkta çok kesin olarak da siyah ve beyaz renkler hiç yoktur,siyah ve beyazın karışımı olan çeşitli gri tonları vardır,çalışma mantığını renkler üzerine de tam benzetirsek eğer.

https://www.kontrolkalemi.com/forum/konu/bulanık-mantık-fuzzy-logic-nedir.3068/

Bu konuya giriş bağlamında yukarıdaki sabit tutulan konular forum linkinde bu konuda da epeyce örnekler ve benzetmeler de mevcuttur.Bulanık mantığın tam olarak da uygulanması açısından örneğin halihazırda çalışan pid devreleri,proses kontrol işlemleri (Soğutma makinelerinin belli bir soğukluğu muhafaza etmek amaçlı çalışma şekli,tüm klima cihazları,belirli sıcaklıkta tıutulması istenilen odaların sıcaklık kontrolünün (Temparature Control) sıcaklık sezici sensörlerin denetiminde algılanıp,bu pcb devredeki mini rölede açık/kapalı röle konumunun sağlanması ,vb.) gibi tam bir alt ve tam bir üst sınırdan açma kapama yaparken de bu iki sınır değer arasında kalan ve örneğin bizim" SET" yaparak da ayarladığımız bir değer için açma/kapama zamanlanmasının bu şekilde bizim seçtiğimiz bu ara değere çok yaklaşmak amaçlı çalışma şekilleri de aslında "Bulanık Mantık"yani diğer ing. şekliyle de "Fuzzy Logic"uygulamasından başka bir şey değildir.Kolay gelsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,864
Kullanıcılar
449,598
Son üye
kadir12366

Yeni konular

Geri
Üst