Buatta Toprak ile Nötr Nasıl Bulunur?

Toprak hattı, sayaç panosunda vs. yok. Mutfağın camından aşağıya 4'lük nya kablo ile harici sonradan toprak çekilmiş. daire içi sigorta kutusunu değiştim. sigortaya giren linyeleri hiç bozmadan, karıştırmadan tekrar yeni sigorta kutusuna girdim. Çünkü karıştırırsanız içinden çıkılmaz bir hal alır, o vaziyetteler. nörtleri nötre, toprakları toprağa. linyeler içerideki odalara karman çorman antigron kablolarla neyin nereye gittiği belli olmadan renk kodlarına uyulmadan gidiyor. Salonda tadilat yaptım, enerjiyi mecburen buattan alacağım. 4x2,5 antigron kablo var buatta. Faz belli, nötr, toprak ve 4. kablo belli değil vs.:( Anlayacağınız tombala yöntemi ile deneyerek bulacağız gibi. (Koca-karı yöntemine devam:)
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Mutfak camından topraklama geldiği belli ise ya topraklamayı kesin ölçü aletiyle ölçüm yapın bulun ya da Sn. Yaşlıuzmanın dediği gibi enerjileri kesip bir yollu toprağa fazı verip bulun. 2. durumda da topraklama kazığıyla irtibatı kesin iletkenin.:D
Hatta bir düzenleme yapayım toprak iletkenin kestikten sonra toprak ucunda kontrol kalemi hafiften yanar. Bu şekilde de bulabilirsiniz. Ölü elektrik tabiri.:D Veya indükleme:D veya fazın manyetik alanından dolayı sızıntı yapması.:D Bu tabirler yanlışsa ustalarımdan özür diliyorum.
 
Evet o yontemlerle kurcala boz yaparak mutlaka bulacağım bu karmasayi, sıkıntı yok inş.
konuyu asıl açma sebebim, aniden böyle bir durumla karşılaşırsam, kısıtlı zaman zarfında böyle bir durumun içinden nasıl hızlı bir sekilde çıkarım diye tecrübe edinmek istiyorum.
Konu az çok anlaşılmıştır, Teşekkürler.
 
Son düzenleme:
Güzel bir ürün.. kısa zamanda takım çantasına bir tane almak lazım. olmazsa olmazlardan..
 
Yaptığım paylaşımda bu cihazın şeması/aynısı araştırmıyorsanız sorumlusunu bulmak için aynaya bi bakın :)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,163
Mesajlar
915,590
Kullanıcılar
449,927
Son üye
yusuf2023

Yeni konular

Geri
Üst