Buat Bağlantısı

tlgayyci

Üye
Katılım
26 Tem 2014
Mesajlar
22
Puanları
1
Yaş
25
Merhaba arkadaşlar elimde bir gaz dedektörü var mutfağa bağlayacağım yalnız 2 tane buat var bunlardan hangisinin priz buatı olduğuna karar veremedim (çok kablolu olan diye düşünüyorum ama emin olamadım resimleri yükleyemedim mutfakta 4 priz 1 tane 2li komütatör var) gaz dedektörünün 2 kablosu var biri faz diğeri nötr buat içinde fazı bulurumda nötrü nasıl yapacağım?
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Mutfaktaki prizin bir tanesini sök. Kablo bağlantılarına ve renklerine bak. Bir de priz kısmındaki borudan kabloyu ileri geri yapıp yukarıdaki hangi buattan geldiğini bulabilirsin.
 
saolun teşekkürler fakat nötr bağlantısını nasıl yapabilirim onun hakkındada bilgi verirseniz
 
buat içinde hem faz hem de nötr vardır toprak hattı bile bulabilirsiniz. kasa içinde nötr yoktur.
 
fazı bulduk diyelim kontrol kalemiyle sarı-yeşil kablo var fakat başka renklerle birlikte bağlı buna toprak diyip öbür kalana nötr diyebilir miyiz?
 
prizden gelen hattı takip edersin.
buat ile priz arasında faz nötr toprak 3 kablo gelir. ölçü aletin problardan birini prizdeki nötre diğer probu buattaki uçlara tek tek bakarak nötr hattı bulunur.
 
prizle buat arası bayağı var nasıl yapacağım bunu prob yetişmez
 
probun ucuna kablo bağlamak suretiyle yapabilirsin.
 
Eline iki ucu açık seyyar duylu ampul al birini faz'a değdir diğerini bilmediğin iletkene lamba yanıyorsa bağladığın nötrdür, lamba yanar yanmaz söndüyse kaçak akım rölesi attıysa bağladığın kablo topraktır.
Priz linye sigortaları 16A, aydınlatma linye sigortaları 10A'dir. Priz linyede topraklama olur aydınlatma linyesinde olmaz. Aydınlatma ile priz linyesini karıştırmak imkansızdır.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,154
Mesajlar
915,498
Kullanıcılar
449,897
Son üye
alcaponee

Yeni konular

Geri
Üst