Bu Televizyonun Sorunu Nedir Acaba? ( Resim içerir)

fktanik

Üye
Katılım
15 Ağu 2011
Mesajlar
55
Puanları
1
Yaş
47
Kardeşime ait televizyon bir den bire bu şekilde bozulmuş. Sorun ne olabilir üstadlarım. Televizyonun modeli LG 42LW5590 3 Boyutlu TV.
Cevaplarınız için şimdiden çok teşekkürler

PqM7R5.jpg


qYBAgR.jpg


QAMPkZ.jpg


GYzZqZ.jpg


62nD4v.jpg


ANAKART BU:
gestion_lg_42lw5500-z.jpg
 
Sorun anakartta değilmiş. Panel bozulmuş. Su falan kaçırmışlar sözde. Bütün parçaları aynı model başka TV 'de denedik. Hepsi sağlam. Sadece panel geriye kaldı. O bozuk.
Resimde ki gibi çift görünüyor. Paneldeki sorun nedir acaba. Fikri olan var mı?

Bu paneli bulabilir miyiz arkadaşlar:

LC420EUF (SD)(F2).
 
Sizin sorununuz panel driver kartı yada cof bağlantılarında olabilir. Panele giren 2 adet cof bağlantısı olmalı ya onlarda sorun var yada bu cofların girdiği yerde panelin içinde sürücü kartları var bunlar arızalı olabilir.
 
paneli değiştirmektense yeni tv almak daha mantıklı çünkü panel fiyatı neredeyse bir tv fiyatı.
 
Ne zamana çattık ya... Bir arıza esnasında servisin emeğinin karşılığı ürünün fiyatına denk. Bende de geçenlerde HTC desire sv model akıllı telefonun ekranı çatladı yaptırmaya kalksam telefon fiyatı neredeyse. Kendim söktüm parçaladım tekrar düzdüm. Servise o parayı vermektense ya kendim yaparım ya da çöpe atarım.:p
 
Ne zamana çattık ya... Bir arıza esnasında servisin emeğinin karşılığı ürünün fiyatına denk. Bende de geçenlerde HTC desire sv model akıllı telefonun ekranı çatladı yaptırmaya kalksam telefon fiyatı neredeyse. Kendim söktüm parçaladım tekrar düzdüm. Servise o parayı vermektense ya kendim yaparım ya da çöpe atarım.:p
abi yapabiluyorsan yap tabi ama ben ekran degistirecem diyte telefonu parcqlayanina da denk geldim. onunapacaz.
 
kardes bu gpu arizasi da olabilir, benim de basima geldi. ekrani baska tv de deneme sansin varsa ona bak.
yijsa gpu degismeli.
ha bu pc de gpu o tv de direkt islemcidir o baska:)
 
Benim başıma da geldi benzer bir olay bir yakınımın panele su sıçraması sonucu ekran da çizgiler oluştu sonra tamamen ekran gitti servise gönderdiler. Olmaz demişler panel değişecek demişler birde ben açıp baktım içini rezil etmişler sonra internetten araştırıp bir firma buldum oraya gönderdim yaklaşık yarı fiyata halloldu. Arıza panelin kendisinde idi. Daha önce yazmıştım cof bağlantılarından birini koparmış önceki bakan servis. Birde driver kartlarının üzerinde oynamış ama çok şükür oldu.
 
Tekrar merhaba, herkese yorumları için çok ama çok çok teşekkürler.
Paneli tamamen söktüm ve su sıçrayan yerleri buldum. Mikro dirençlerden biri kopmuştu. Daha doğrusu bir ucunda lehim tutacak kısmı kalmamıştı. Ölçtüğümde 100ohm veriyordu. Aynısını bir ekran kartında bulup taktım yine olmadı ve ayrıca ekranda parazitler oldu. Orada kondansatörler de var ama onları çok detaylı ölçmedim. Nasıl olsa sorun dirençtenmiş dedim ve topladım.
Resimler aşağıda. Bu arada başka TV ile denedim sorun panelde. Diğer parçalar çalışıyor.
Ekran kartı direnci arızalı desem ölçtüğümde aynı değeri veriyor. İletimler de normal.
Bu dirençte mi hata yapıyorum? Dikkat etmem gereken konu var mı montajı sırasında üstadlar.


WnjqRQ.jpg
 
Resim ölçüm denem sonrasına mı ait? Temizlemeden mi denedin? Güzelce temizleyip oksit sebepli yollarda hasar var mı detaylı bakıp gerekirse lehimleri (mutlaka gerekiyor) tazelemesin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,118
Mesajlar
915,146
Kullanıcılar
449,822
Son üye
hamidettin

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst