bu soruyu kim bilebilir

1 saniyede lamba kac kez yanar kaç kez söner? 50 mi 100 mü?
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
100 defa yanıp söner. 1. sönme pozitiften sıfıra düştüğü anda 2. sönme negatiften sıfıra çıktığı anda. Dolayısıyla bir saykılda 2 kez söner bu da 50 hzde 100 defa yanıp sönmesi demektir.
 
Ac akımdaki bu akımı sağlayan bu alternatör 1 hz olsaydı eğer lamba bir sn. de 2 kez yanıp sönerdi,pozitif ve negatif saykılların 0 noktasından geçmesi sırasında ışık gittikçe de azalarak 0 noktasında tam sönmüş olurdu.Frekans 50 hz olduğunda sanyede 50 kere hem pozitifte hem negatifte (Toplamda 100 kere) farklı taraflarda bir değişme olacaktır,çok doğal olarak.Bu frekansı artırmamız (makul olan bu değer Türkiye'de 50 hz.ve bazı Avrupa veya Amerika şehirlerinde 60 hz.dir) bu yanıp sönmeleri direk görmemek (Bu kadar kısa değişimlerde ısınan lamba fitili kolay soğuyamaz,ayni dc ile yanıyor gibi de görünür bir sonuç olarak,ama yalnızca 50 hz. ve onun daha üstündeki frekanslardan sonra) içindir,ama ille görmek isterseniz ac.yi sadece tek bir diyottan doğrultup bu lambaya direk verirseniz eğer bu titreşmeyi hemen görebilirsiniz.Çünkü aradaki boş alternansta biraz fitilde soğuma olacağından lamba artık göz kırpabilecektir,çok dikkatli baktığınızda veya onu çok dikkatli gözlemlediğinizde bu durumu kolayca da farkedilir.Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,159
Mesajlar
915,548
Kullanıcılar
449,913
Son üye
Sadullahfahri

Yeni konular

Geri
Üst