Bu sistem tutarmi ustalar

Bak şimdi rüzgar enerjisinden enerji üretimi bilinen birşey bu biiiiir
arkadaşa birisinin verim konusunu anlatması lazım bu ikiiiii

Madem elektrikçi değilsin sana verim konusunu şöyle anlatayım. Diyelim enerjiyi ürettin bir yandan da akü şarj ediyorsun. Bu neye benzer eşeğin önüne 1 balya ot koydum sürekli yük taşırmı ot bitince pisliğini yesin yani ürettiği ile şarj etsin diyelim hayvan açlıktan ölecek bir yedi iki yedi ortada ne pislik kaldı nede pislikte enerji verecek madde :D işte basit sarkaç bir sallarsın 100 kere salınır sonra durur.
Boşa kürek çekme amerika keşfedileli çok oldu :)
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Sana bisiy demiyorum kardes sen ne okudugunu anliyor nede anlattigini okuyorsun bizzat laf sokma cabasiyla sacmaliyorsun ben cvp aldim sorum bitti yardimci olan arkadaslara cok tesekkur ederim engel olanlarada telessuf ederim iyi aksamlar
 
:) İlahi şizofren kedi hiç güleceğim yoktu karnıma ağrılar girdi gülmekten
 
Bana Fiziğin kuralları gibisin abi tüm heveslerimizi kırıyorsun diyorlar. Maalesef öyleyim :D

Fizik kuralları çerçevesinde her türlü desteğe hazırım :)

Bir gün Fizik kurallarını alt üst edecek bir teorem bulur ve ispatlarsan ben yerin dibine geçmeye hazırım :)
Sen yeter ki bul !
 
Son düzenleme:
Oncelikle selamin aleyküm. diyelimki elimde 24v 30a ureten bi dc makina var bu kuvvet yuke binmis hali net kuvvet yani kayiplardan arinmis sekli aktif guc 720w depolandiginda benim hesabima gore 24 saatte 17.28kw yapar evimin kullandigi gunluk enerji 7.5kw simdi ben bu 720w aktif gucu 10kw lik bi aku gurubu ile depolasam sonrada bunu ac akima cevirsem evimin tum ihtiyaclarini karsilarmi
Sorunuz şöyle olsaydı cevabım evet olacaktı. 24 v 30 a üretebilen dc makinamı sürekli çevirecek kaynağım var akü gurubumu doldursam ve ac akıma çevirsem olurmu. Evet olur kesin ve net. Üretipte kendisini beslesem diyorsanın bu devirdaime girer bunu kıyamete kadar kimse başaramıyacak. Olurda nükleer enerji sistemini otomobil aküsü veya benzin deposu kadar güvenli bir şekilde küçültürseniz dünyanın en zengin insanı olursunuz. Klasik enerji savaşları biter yeni savaşlar başlardı. Bu devri daim makinası değildir ama.
 
Soru soran bir arkadaşa bu şekilde bir üslupla yaklaşmanın çok yanlış olduğunu sanırım herkes biliyordur. Meraklı araştırmacı gençlerimizin hevesini kursağında bırakmaya kimsenin hakkı yok.Bu şekilde devam ederse kimsede daha soru sormaz bilenler ve çok bildiğini sananlarda bildikleriyle kalıp vatana millete çok faydalı olurlar.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,162
Mesajlar
915,577
Kullanıcılar
449,922
Son üye
11akif

Yeni konular

Geri
Üst