bu parça ne işe yarıyor tam olarak

Mahmut Erdoğan

Paylaşımcı üye
Katılım
4 Ara 2011
Mesajlar
756
Puanları
116
Konum
ikitelli /istanbul
bir panoya yada makinaya yada bilgisayara elektrik girişinde kullanmak için tama
fakat elektrik koruma işi felan yapıyorda tam anlamadım değerleri nedir nasıl bir koruma
ilginize şimdiden teşekkürler...
G51RA3.jpg
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
EMC(Electromagnetic Compatibility) esas olarak bir elektromanyetik kaynaktan yayılan dalgalar ve bunların diğer cihazları etkilemesini konu alır. Bu durumda elektromanyetik dalga oluşturan bir kaynak olmalıdır. Bu kaynak saldırgan olarak, bu saldırıdan etkilenen cihazlarda kurban olarak isimlendirilir. Etkilenen cihaz kaynağın kendiside olabilir. Bu etkileşim sistemlerin istenen verimlilikte çalışmasına engel teşkil eder. Sorunun temeli, saldırganın saldırısını engellemek ve kurbanın bu saldırıdan etkilenmesini en aza indirmek veya bağışıklığını oluşturmak olarak ifade edilebilir. Bu çalışma, günlük hayatımızın bir parçası olan elektromanyetik etkilenmelerde, kaynağın etkisini azaltmak ve etkilenen cihazların korunmasını sağlamak için alınan önlemleri inceleyerek, pratikte bize yardımcı olması için hazırlanmıştır.
EMI(Electromagnetic Interference): Buzdolabı gibi ısı yakan cihazların yaydığı, ve diğer elektronik cihazlara zarar veren parazitlere denir. Bu filtrelerin amacı ise bu parazitlerin yaratacağı zararı önlemek ya da en aza indirmektir. Buzdolaplarının ise dijital olanlarında kullanılırlar. Yarı dijitallerde kullanımına gerek duyulmaz. Bilgisayar, TV, monitör, medikal cihazlar, çamaşır makinesi gibi cihazların bazı türlerinde de kullanılabilir.
EMI’dan kaynaklanan sorunlar aşağıdaki şekildedir:

• Güvenlik açısından kritik olan makine biriminin arızalanması
• Hareketli cihazların hatalı şekilde çalışması
• Güvenlik cihazının gerekli bir sinyali ihmal etmesi
• Belirli bir neden olmaksızın bir işlemin durması
• Amaçlanan fonksiyonun gerçekleşmemesi ancak sonuçta hasar oluşmaması

Çeşitleri;
 

Forum istatistikleri

Konular
128,162
Mesajlar
915,577
Kullanıcılar
449,921
Son üye
TursuBidonu

Yeni konular

Geri
Üst