Bu direncin değeri kaç ohm dur?

Beş renkli dirençlerde ilk 3 rengin değeri yazılıp 4. rengin değeri kadar sıfır konur. Beşinci renk de toleranstır. Okumaya kenara yakın taraftan başlanır. Sizin resimden benim gördüğüm mavi kenara daha yakın. Diğer kenardaki griye benzeyen renk de sanki rengi değişmiş kahverengi gibi. Tolerans renkleri altın rengi, gümüş rengi, kahverengi ve kırmızı.
 
Bu direncin değeri kaç ohm dur?
Ent kataloğunu inceleyin orda örnek devre vardır ilgili pine bağlı olan deeğri kullanın Ustam. Şayet yoksa "(ent ismi) application note" diye aratın.

Konu baya uzamış yakın zamanda sosyal medyadaki bu elbisenin rengi ne hikayesine dönmüş!!!
1430971.jpg
 
Son düzenleme:
philips marka bir traş makinem var, zannedersem içindeki direnç yanmış, ancak üzerindeki değerleri tam olarak okuyanıyorum, makineye 220 volt girişinin hemen başında, yüksek güçlü bir direnç olmalı, bu direncin ohm değeri nedir bilen varmı?

pXWLlr.jpg
 
Sırası ile

Turuncu + Beyaz + Siyah + Altın

Renklerine sahip direnç 39 ohm dur. Büyutuna göre 1/2 watt gibi görünüyor. Garanti olsun derseniz 1 watt takın. Evet ısıdan dolayı biraz renk atmış ama yanık gibi görünmüyor. En güzeli ölçmek. Renkler doğru ise direkt değiştiriniz.
 
Son düzenleme:
dirençin sağlam hali bu resim, kontrol ederken direnç ortadan dağıldı, direnç okumaktan biraz anlarım ancak kararmadan dolayı renklerde bozulma olmasından şüpheliyim, mesela ilk renk kesin turuncu, sondakide altın, ancak 2. yada 3. renk gri olabilir değil mi?
 
Genelde bu tip dirençler akım sınırlama için konulur. Akın sınırlama dirençleri değeri ne kadar büyük olursa o kadar atık ısı oluşur. Genelde yüksek omajlı kullanılmazlar.

Resimden gördüğüm kadarıyla 1. renk turuncu 1. renk beyaz 3. renk xxx 4. renk altın.

Burada zaten en kritik değeri 3. renk belirliyor. Oda net görünmüyor. Yine de şahsi fiktim 39 ohm ama bunu bilmenin yöntemi aynı üründen bulup içine bakmak gibi.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,154
Mesajlar
915,495
Kullanıcılar
449,897
Son üye
alcaponee

Yeni konular

Geri
Üst