Bu Devredeki Elemanlar Nedir?

İçinde 2 adet trafo var ve avometrem bozuk. O yanan parçaların benzerinden var adaptörde takıp denerim B
Avometreye birazdan. Değeri okumuyor yanan şeyin ki :mad:
 
Resimde belli olmasada yanan parça o mavi işaretli yerin içindeki.
sketch-1470255085072.png
 
Resimde belli olmasada yanan parça o mavi işaretli yerin içindeki.Ekli dosyayı görüntüle 33665

O daire içinde (Hepsini okuyamadım,pek net seçilmiyor) R harfi yazanlar smd dirençtir,C harfi yazanlar smd kondasatörüdür,D harfi yazanlar ise smd diyottur. Arada smd olmayan normal boyuttaki kutupsuz kondansatörler de kullanılmış bu pcb'de, o çizilen dairenin hemen üstündeki kahve renkli olanı ndaki gibi.Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:
Adaptörü fişe takıp denediğimde amper 0.1ah olarak ölçtüm. Fan taktım 12voltluk. Döndürmedi baktım ısındı kapattım adaptörü. Fan ısındı bu arada adaptör değil. Fanı 12v 4ahlık aküye taktım cayır cayır döndü. Adaptör çürümüş heralde nemden dolayı. Bu arada 100klık pot taktığımda da 1.2-30 volt alıyordum ama bir anda çok hızlı ayar yapıyordu. Ben adaptörün trafosu ve diyotları ile devre yapsam?

Adaptör trafosu yanmayıp çok sağlam ise tabiki primer sekonder sarımını ölçüp tam teyit ettikten sonra köprü diyotla bu lm317'yi 32-35 volt ac sekonder çıkışı da varsa direk besleyebilirsin,olur tabi.Kolay gelsin.
 
Ne yani ac çıkışla da besleyebilir miyim?
 
Hayır,sadece trafo>köprü diyottan sonra 35-36 volt 'luk doğrultulmuş dc. ile lm317'li devre yapısı beslenir.Sakın ac'yi direk vermeyin, lm317'yi bozabilirsiniz. Direk derken o manada demek istememiştim,ölçümde trafo çok sağlam çıkarsa tereddütsüz kullanıılır manasında demek istemiştim.Kolay gelsin.
 
Sağolun plaket ve avometre işini halledince deneyeceğim.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,134
Mesajlar
915,319
Kullanıcılar
449,852
Son üye
ddknght

Yeni konular

Geri
Üst