Bosh wfo 2062 çamaşır makinesi arızası..

Gemlik li

Üye
Katılım
25 Ara 2014
Mesajlar
7
Puanları
1
Yaş
44
Merhaba,makina durulamada display 12 dk.dan başlaması lazımken 6 dk dan başlıyor.ve sonunda sıkma yapmadan ekranda 3 tane çizgi çıkıyor.Bunun anlamı nedir acaba.elektronik kartdan mı yapıyor acaba.Makineye reset atsak düzelir mi.Ayrıca bu makineye nasıl rest atılıyor bilen ustalarım yazarsa sevinirim.
iyi çalışmalar.
 
Merhaba.Bakın,aslında İlk başta yıkamaya başlamadan önce de bu 3 yan yana çizgi gene mutlaka çıkar.Bunun anlamı da makinenin ilk baştaki çamaşır ağırlığını tartıp bunun doğruluğunu tam teyit edip, sonrasında da yıkama programı zamanı için hazır kendi makine hafızasındaki bilgiler dahilinde bir süre (2 saat 10 dk. gibi) ile bunu displayde yazabilmesidir.

Sıkma bölümünde örneğin standard olarak siz hiç seçim yapmasanız bile "normal sıkma" geçerli olarak bunun karşısındaki bir led yanar.Siz bu durumdayken açma-kapama ve başla-bekle tuşlarına tam bastığınızda makinenin normal sıkmayı gerçekleştirmesi,buna geçerken de bu üç çizginin yan yana bir daha hiç çıkmaması da gerekiyor.Toplam yıkama programı süresini,makine gerekli görürse eğer kendi başına otomatik (Bunu displayde toplam süreden de hızla düşerek belirterek) kısaltabilir.Yani böyle bir durumu da mevcuttur,elektronik prensiple,pic yazılımı esaslı çalışan bu makinelerin.Arçelik 8144BJ'de bu şekilde çalışma da mevcuttur.

Sizin Bosch marka makinenizde de bunun çok farklı olmaması lazım diye de düşünüyorum.Bu noktada ayrıca makinenize herhangi bir "reset işlemi" uygulamadan önce de sn.by lent'in verdiği dökümanları (forum içinde daha önceden yaşanan bu tecrübeleri) incelerseniz çok yararlı olabilir.Kolay gelsin.Saygılarımla.
 
Son düzenleme:
Teşekkür ederim.Makinenin elektronik kartını Bursa da bulunan beyin tamircisine götürdüm.Kart da sorun olmadığını söyledi.daha sonra kartı makineye tekrar takarken soket tırnaklarının çok gevşediğini gördüm.bu kablo soketlerini sıkılaştırınca problem ortadan kalktı.
Desteğiniz için teşekkürler.
 
Bende de WFO 2062 çamaşır makinesi var ve son 5-6 yıkamada sıkma yapmadı? Alt kısmını açıp temizleme yaptım ama sorun hala devam ediyor. Bazen sıkar gibi yapıyor ama tam sıkmıyor, bazen hiç sıkmıyor. Bu konuda bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi?
 
Son düzenleme:
suyunu boşaltamıyordur.pompa motoru arızalı olabilir.kontrol edilmesi gerekli.
Alttaki temizleme yerini tekrar açtım orada görünen küçük pervaneyi çevirdim yine pislik çıktı. Geçen iyi temizlememişim anlaşılan. Şimdi normale döndü. İlginize teşekkür ederim...
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,860
Kullanıcılar
449,598
Son üye
kadir12366

Yeni konular

Geri
Üst