Bosch WFO 2060 Arızası

06SCT

Üye
Katılım
15 Kas 2008
Mesajlar
37
Puanları
1
Yaş
39
Slm arkadaşlar bosh wfo 2060 max çamaşır makınası normal çalışırken herhangi bir ses gelmiyor.Fakat durulama sırasında devir biraz yükselince tıkır tıkır diye ses çıkarıyor.Sıkma sırasında bu ses miktarı daha da artıyor.Arka kapağı açtığımda tamburu çeviren kasnağın gevşediğini gördüm.Kasnağı sıktıktan sonra çok az ses geliyor.Bir de tambur bilyaları bozulmuş olabilirse bilyaları nasıl değiştirebilirim.Çünkü makınanın arkasında sadece kayışı değiştirebilecek kadar bir kapak var.Diğer makinalar gibi kazan da görünmüyor.(yeni model araba motorları gibi:)) )..Yardımlarınız içi teşekkürler...
 
kasnak vidasını sıktıktan sonra sesin azaldığını yazmışsın.ses rahatsız edecek boyutta değilse bence hiç müdahale etme.biraz ses tahliye pompasından gelebilir.pompa kapağını açıp temizle.gerekirse pompayı değiştir.kolaygelsin.
 
dedıgınız modelde kazan dısarı alınıp bılyeler deyısıyor bu ısı daha once yapmadıysanız kurcalamanızı tavsıye etmem
 
makina sadece sıkmada belirli bir devire çıkarken ses yapıyor.Sıkma tam devirde ses yok.Sonra sıkma bitince tambur durmaya yakın yine ses yapıyor ve duruyor.ayrıca mavibere önerin için teşekkürler.eski makinaların bilyalarını gözüm kapalı değiştiririm fakat bu makinaya gözüm yemedi.
 
kasnagın yuvası daha önce gevşemiş oldugundan dolayı yuvada aşınma meydana gelmiş olabilir sıkıştırmanıza ragmen bir miktar boşluk yapıyor olabilir
 
sıkma bitene kadar ses devam etmiyorsa makinede sorun yoktur. sıkmanın başında ve sonlunda olan sesi mekanik seslere hassasiyeti olan (dikkatini çeken) ve merak eden kişiler ancak duyabilir.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,967
Mesajlar
913,969
Kullanıcılar
449,612
Son üye
esperran

Yeni konular

Geri
Üst