Bosch WFL 2060

Katılım
7 Eki 2011
Mesajlar
31
Puanları
1
Yaş
45
Selam, Kullanmakta olduğumuz Bosch WFL 2060 çamaşır makinamız arızalandı.Programı ayarlayıp start'a bastığımızda suyu alıyor fakat tamburu çevirmiyor ve sadece çıt çıt diye ara ara ses yapıyor.Su boşaltma işleminide gerçekleştirmiyor.Yardımlarınızı rica ederim.
 
İlk olarak motor kömürlerinin boyunu kontrol edin, yenisiyle değiştirin.
Makinenin sağ alt kısmındaki tampon kapağını açarak pompa filtresini saat yönünün tersine çevirin ve çıkarın. Herhangi bir yabancı malzeme kaçmış mı bakın. Eğer yoksa kapağı takmadan boşaltma programını vererek makineyi çalıştırın, pompa haznesinin dibindeki pervane dönmelidir. Dönmüyorsa pompa motoru da değişmeli. Kömürlerin çifti ile pompa toplamda 25TL civarı tutar.
 
Akşam pompa motorunu kontrol etmiştim pervane dönüyor.Su tahliyesini sağlayan motor omudur?
 
Evet odur. O dönmesine rağmen su boşaltılamıyorsa bir yerde tıkanıklık vardır. İlk olarak kazanla pompa motoru arasındaki büyük siyah körüklü hortumu söküp kontrol edin.
 
O motora giren tum hortumları (Tahliye ,Su seviye kontrol ve kazan) kontrol edip temizliklerini yaptım ama sonuç değişmedi.Hala su alıyor fakat boşaltmıyor ve kazanı boş olsa dahi hiç çevirmiyor.
 
Daha ortak noktada bir arıza olması mümkünmüdür?Kontrol kartı gibi?Aynı anda hem pompanın hemde motorun arıza yapması düşük bir olasılık gibi görünüyor...
Ayrıca ilgine çok teşekkür ederim...
 
Motor kömürleri zaten 10-15 yılda bir değişmesi gereken bir parça. Çift olarak tanesi 3-4TL civarına temin edilebilir.
Değiştirmek istemiyorsanız en azından çıkarıp boylarını kontrol etmenizi öneririm, 1,5cm'den daha kısa ise motorun çalışmamasına neden olacaktır.
Kontrol kartının bozulmuş olması da bir ihtimal, ancak çıt çıt diye röle sesinin geldiğini söylemişsiniz. Motor kömürlerinden yapma ihtimali daha yüksek.
 
candoğan62 arkadaşım, Yardımların için tekrar teşekkür etmek isterim.
Motorun çalışmaması dediğin gibi kömürlerin bitik olmasından kaynaklanıyormuş.Sorunu kömürleri değiştirerek giderdim.Su tahliye pompasında sorunda tahliye kapağından kaynaklanıyormuş.İlk başta tahliye kapağını çıkartırken aşırı kireçlenmeden dolayı kapağın uzantısı kırılmıştı.Kapağın uzantısı kırık olduğu için içerdeki basınç yeterli seviyeye gelemediğinden suyu tahliye edemiyormuş.Kömürleri alırken kapak kırık olduğu için kapağıda öylesine almıştım.O sorunuda tesaddüfen çözdüm :D....
 
Sorunu halletmenize sevindim. Sizdeki modelin Siemens muadili olan 54060 modelini 10 sene çok memnun olarak kullandım, siz de güle güle kullanın.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,873
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst