Bosch Marka Fırın Sigorta Attırıyor

xblackk

Üye
Katılım
25 Eki 2009
Mesajlar
9
Puanları
1
Bosch marka fırınım ısıtma konumundayken iyice ısınıp 5 dakika gibi bir süre geçtikten sonra kaçak akım rölesini attırıyor.Kaçak akım rölesi 40 amper ve pasifik marka.Prizdendir dediler prizi de değiştirdim fakat sorun aynı şekilde devam ediyor.Fırın kutusundan yeni açıldı fakat alalı 2 yıldan fazla olduğu için garanti süresi dolmuş durumda.Sorunum fırında mı kaçak akım rölesinde mi acaba?
 
kaçak akım rolesinin arızalı sorunlu olma olasılığı daha yüksek. 2 senelik fırının ısıtıcısının arızalı olması daha düşük. uzun ara kablonuz var ise komşudan çekip deneyiniz. yada fırının arka kapağını açıp ısıtıcılarda kaçak olup olmadığını avometre ile ölçün
 
arkadasım elektrikci isen kacak akımı iptal et ve direk bi dene derim eyer atmassa kacak akımı degistirisin zannedersem sorun kacak akımda normal sartlarda kacak akım ilk anda atar ama fırın 5 dakka calısıyor diyorsun kacak akımın yayları ömrünü yitirmistir.
 
SIEMENS kaçak akım rolesini tavsiye ederim.kalitesi düşük olanlarda sorun tekrarı yaşanıyor.
 
Yan komşudan ara kablosuyla denedim yine aynı sorun.Kaçak akımdan değil,rezistanstan olsa fırın neden ısınana kadar çalışıyor?Direkt atması gerek değil mi sigortanın?
 
arkadasım fırının topraklamayı sök bi dene bakalım bu olay ütülerde genelde oluyor ve toprak ucunu söküyorum ve düzeliyor.
 
Büyük ihtimalle rezistansların elektrik giriş uçları şaseden kısa devre alıyor. Isınıncaya kadar genleşme göstermediğinden olay belli olmuyordur ama rezstans ısınınca uzuyor böylelikle elektrik bağlantı uçları şaseye temaz ediyor. Arka kapağı açıp resistansın bağlantısını bir kontrol et, sabitleme somunları çıkmış yada yerinden hareket etmiş olabilir. Benimde başımdan aynı tür bir olay geçtiki allahtan evde kaçak akım rölesi kuruluydu. Yoksa allah muhafaza evede birkaç kişi elektrik çarpması kaçınılmazdı.
 
İyi aksamlar;
Anladıgım kadarıyla sizin Fırının Rezistansları patlaktır.
3 tür rezistans patlak beliritleri vardır.
1. Rezistans hiç ısıtmaz.direk sigorta attırır.
2. Rezistans ısıtır ama gövdeye kacagı vardır. direk sigorta atar.
3. Rezistans kacak göstermez. ısındıktan sonra gövdeye kacak yapar. ve sonra sigorta attırır.

Sizin rezistansları değiştirmeniz gerekmektedir.

www.serinteknik.net
 
kalitesis bir röle sonuca gitmek için başka bir prizde dene ama linyesi farklı olsun yine atarsa büyük bir ihtimalle röledendir
 
sadece fırını tak çaliştir diğer elektrikle çalişan aletleri kapat (buzdolabı, şofben, lamba, kombi, ütü...) atarsa kaçak akım rölesi arızalıdır. atmassa evde kullandıgın güç fazla oldugu için böyle bir sorunla karşılasıyorsundur muhtemelen.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,959
Mesajlar
913,914
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst