Bosch KDN49V00NE/ NE model no frost buzdolabı arızası ( defrost sorunu )

serkan_48

Üye dümdüz üye
Katılım
5 Ağu 2009
Mesajlar
13,942
Puanları
4,156
Yaş
43
Konum
Antalya
Değerli arkadaşlar merhabalar,

Bir arkadaşım var benden yardım istedi. Bosch KDN49V00NE model buzdolabına sahip. Bundan 1 ay kadar önce soğutmama şikayeti ile benden yardım istedi. Bende buzdolabının enerjisini kesmesini evaporatörün içindeki buzları eritmesini sonra tekrar çalıştırmasını söyledim.

Dediğim gibi yaptı ve dolap çalıştı. Ben defrost timer yada rezistanslarından şüpheleniyorum. Beyaz eşya işine çok vakıf değilim.

Şimdi emin olmak için nasıl bir yol izlememiz gerekiyor. Defrost timer i bu cihazın neresindedir? Nasıl test ederiz timerdamı yoksa rezistanstamı nasıl anlarız? Ben malesef cihazın yanında değil ve ölçüm yapamıyorum. Arızanın tesbiti için yardım edermisiniz.

Yardımlarınız ve yorumlar için şimdiden teşekkürler.
 
Merhaba, timer arka yuzunde komp dogru asagida yer alirdi bu modwlde yer degismis olabilir, role gibi dusun 4 pin var 2 si timer motorunun diger 2si no kontaginin, rezistans sag yan yuzeyde bulunurdu kontak kapaliyken 10dk calistir, isinma varsa resiztans saglam, kontrolu bu tarife goee yapmaya calisin kolay gelsin.
 
Son düzenleme:
Merhaba buzdolabını hala arastırıyorum. Sanırım defrost işlemini elektronik kartla halletmişler. Çünkü etrafında timer a benzeyen bir parça yok.

Bilgi edinirsem yazarım. Teşekkürler.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,899
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst