Bosch buzdolabı sürekli çalışıyor

sseker

Üye
Katılım
24 May 2010
Mesajlar
4
Puanları
1
Yaş
46
Merhaba,
Bosch marka active no frost buzdolabımızı 5 yıldır kullanıyoruz.
Biraz gürültülü çalışması dışında bir şikayetimiz yoktu.
Ancak 1 yıldır sanki buzdolabı çok uzun süre durmadan çalışıyormuş gibi geliyor. Mutfağa ne zaman girsem çalışıyor mubarek.
Geçen yıl oturduğumuz evde bir dönem çok sık elektrik kesintisi olmuştu. Elektrikler kesildikten kısa bir süre sonra geri geliyor ve tekrar kesiliyordu. Sanki bu olaylardan sonra oldu bu uzun çalışma durumu. (Ya da benim dikkatimi o zaman çekti)
Bununla birlikte, son 1 senedir özellikle yaz aylarında deepfreze kısmına ılık birşeyler koyduğumuzda (bunu yapmamak lazım aslında biliyorum ama hanımlara laf anlatılmıyor işte) buzdolabının üzerindeki kırmızı uyarı ışığı yanıyor ve 1 gün sonra sönüyor. Ama elektrik kesintilerinden önce bu durum olmuyordu.
Birkaç defa merkez servisi çağırdık. Elleriyle kontrol ettiler buzdolabının iç ısısını. Soğutmasında bir problem olmadığını söylediler. Ancak ben tatmin olmadım.
Buzdolabı gerçekten de iyi soğutuyor ve kar-buz problemimiz yok. Hiç olmadı.
Yeni eve taşınırken buzdolabının arka tarafını güzelce süpürdüm, sildim.
Şimdi sanki daha sık mola veriyor. Ancak 2 saat çalışıyorsa 5-10 dakika dinleniyor ve tekrar çalışmaya başlıyor. Bu normal mi acaba? Bir forumda no frost buzdolaplarının 8 saat çalışıp 20 dakika dinlendiklerini okumuştum.
Konu hakkında bilgi/deneyim sahibi olan arkadaşların cevapların bekliyorum.
Çok teşekkürler..
 
Alarm derin dondurucunun soğukluğu -18'in üzerine çıktığında uyarı yapar. Ilık besin maddesi konduğunda hızlıca -18'den sıcak hale geldiğinden bir süre toparlaması normaldir.

Buzdolabının ideal soğukluğu -18, alt bölme için de 6 ile 4 arasıdır. Buzdolabınızın bu şekilde ayarlı olduğuna emin olun.

Bunun yanında buzdolabının mümkün olduğunca direkt güneş görmemesi, kapılarının sık açılıp kapanmaması, içerisine oda sıcaklığına getirilmiş besinlerin doldurulması, kapıların hava sızdırmadığından emin olunması, ön-alt tekmelik ve arka-üst kısmındaki hava dolaşımının kesinlikle engellenmemesi buzdolabınızın daha az çalışmasına dolayısıyla da enerjiden tasarruf etmesine katkı sağlayacaktır.

Bu etmenleri kontrol etmekte fayda var.
 
Can Bey merhaba,
Öncelikle yanıtınız için çok teşekkürler.
Buzdolabımın ayarları bahsettiğiniz şekilde-18/+4 dereceye ayarlı.
Güneş ışığı görmüyor ve ön-arkasında havalandırma mesafesi mevcut.
Acaba herhangi bir no frost bosch buzdolabı ideal ortamda ne kadar süreyle çalışır? Yani iki mola arasında kaç dakika çalışır?
Bizimkisi günde 5-6 kez 10 dakika kadar duruyor. Onun dışında sürekli çalışıyor.
Acaba gaz ile ilgili bir problem olabilir mi? Ben bunu anlayabilir miyim?
Çünkü servisi çağırdığımda problem yok deyip gidiyorlar.
Yarın öbür gün motoru yakmaktan korkuyorum.
 
Bende de otomatik yapmama sıkıntısı var. 4 yada 5 sene önce r 600 gazı kompresör değiştirerek r 134 a ya çevirdik. Normal çalışıyordu. Alt kısım soğutmamaya başlayınca gazını kontrol ettim. bir miktar gaz şarj ettim motor kilitledi. Gazı saldım normal çalışmaya başladı sonrasında iç fanını kontrol ettim fanın arasında plastik bir parça girmiş fanı durdurmuş. Fanın çalışmasını kontrol ettikten sonra normal soğutmaya ama otomatik yapmamaya başladı. Dönüşe göre -18 -20 dereceye kadar (manifolddan okuduğum değer.) gaz şarjını ayarladım. alt taraftaki sıcaklık 6 dereceye kadar düştü ama halen otomatik yapmadı. Drayerini değiştirip gazını tekrar verdim. (Bu arada K59 termostat değiştirdim) halen otomatik yapmayınca termostatın -24 derecede açtığını gördüm. Ranco tablosundan K 59 L1102 in uygun olduğunu görüp o termostatı da değiştirdim. Ama halen otomatik yapmıyor. 2 3 kere buzlanma için saç kurutma makinasıyla kuruttum. Yardımlarınızı bekliyorum. Yeni konu açamadığım için buraya yazıyorum saygılar.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,118
Mesajlar
915,146
Kullanıcılar
449,822
Son üye
hamidettin

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst