Bobin makinası için sarıcı kontrolü çok acil

Ben bir zamanlar küçük trafo (kanarya zillerin üstündeki) bobinleri otomatik sarabilmek için baya kafa patlatmıştım. O zamanlar step motor servo motor mikro denetleyici olmadığından (yada benim haberim yoktu, yaygınlaşmadığı için) iplik sarma makinalarındaki geniş hatveli dişlilerden alıp uğraşmıştım. Sonunda bi fason imalatçı denk gelince gerek kalmadı. :)
Benim bu tip işlerde öğrendiğim bir şey var. Seri imalat yapacaksanız geçerli.
Ya adam gibi bir makina yapar ciddi ciddi hızlı ve kaliteli bobin sararsınız. Ya da uyduruk bir şey yapar sararkende trafoyu kullanırkende uğraşırsınız.
Üretim sayısı vs bilgileriniz olmadığı için şu yolu izleyin diyemiyorum
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
hacam fason yaptırmayı bende düşündüm fakat malzemesi 10 lira tutan bobine 40 lira istedi usta üstelik bu sürekli yapılacak bir iş mesala yılda en az 1000 adet sarım yapacaktı ama fiyatı çok abarttığı için anlaşamadım. Benim sardığım iki tip bobin var biri bahsettiğim 12cm boyunda biri E25 ferrit nuveli karkasa sardığım bir bobin bunlardan yılda ortalama 1000'er adet takım sarmam gerekiyor. makine alma işi kafama daha çok yattı fakat çok büyük bi makineye ihtiyacım yok aliexpres yada alibaba da var istediği tip makineler fakat kullanımları çok zor deniyor malum çince geliyor cihaz ayrıca güvenemiyorum öylede bir sorun var
örneğin http://tr.winding-cn.com/brushless-power-transformer-special-winding-machine.html
 
Makina yapılabilir. Dc motorlada olabilir. Karkası çeviren motorun devri aşağı yukarı ölçülebilirse. Vidalı milde dc motorla çevrilir. Sınır swiçler le sağ sol yaptırılabilinir.
Hazırı da alınır ama muhtemelen pahalı olacaktır.
Bana uymayın ben bir şey gördümmü ben bunu yaparım modundayım daima :D
 
:) Bende yapmayı istiyorum hocama ama kaybedilen zaman ve o arada giden işler dahada baskı yapıyor insan üstünde ben basit bi şekilde halledeyim demiştim ama işin içine girdikçe dallanıp budaklanıyor.bu mil üzerinde sağa sola çevirme olayındabi devre önerebilecekmisiniz son kez şansımı deneyim:)
 
Limit swiçler de sağ sol dönmeyi sağlayabilir. Röle yardımı ile. Yada direk bir denetleyici ile step motorla falan yapılabilir.
 
Röle daha kullanışlı gibi geliyor bana bununla ilgili nasıl bir çalışma olabilir?
 
Dc motorlu yerine step motorlu ve mikro işlemcili bir sistem daha esnek olabilir diye düşünüyorum. Bu işin konstrüksiyonu pek çok yöntemle yapılabilir. Önce dc motorlu mu yoksa step motorlu esnek bir yapımı ona karar vermek lazım
 
Oncelikle kolay gelsin anladigim kadariyla isinizi 2 step motor ve bir microcontroller cozer mekanigine girmeden elektronigi biraz anlatacak olursam bi menu olusturulup sargi telinin kalinligi secilerek 12cm tel kalinligina bolunup tur ve hiz ayarlanir 12cm sona erdiginde stepper ters doner bu sekilde sardirilir kac tur sarilacagida yine menuden secilerek ayarlanabilir kisacasi 2 stepper, 1 microcontroller, lcd ve buton lazim gerisi yazilim mekanige ayrica kafa yormak lazim
 
Uğraşmayın çine yaptırın daha ucuza gelir vidyo görmüşsünüzdür işçi boş karkasa bir kaç saniyede sarıp yan tarafa koyuyor yeni karkas koyuyor!
 

Forum istatistikleri

Konular
127,959
Mesajlar
913,912
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst