Boş bina kapasitif sorunu

b a k u n

Üye
Katılım
10 Ocak 2012
Mesajlar
201
Puanları
1
Yaş
37
Henüz hizmete açılmamış bir Binamız var bu ay kapasitif ceza geldi % 67 ile. Role entes rg 12 - cs entes role daha önce hiç kullanmadım menülerini bilmiyorum. Entes rölede COS fi ayarını nasıl değiştirebilirim?
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Entes rölede neden 2 adet COS fi ayarı var?
 
Entes RG3-12Cs röle demek istediniz herhalde. Binanın kendine ait trafosu var mı? Var ise ölçüm O.G.'den ise trafo sabit kondansatörüne bakın. Ölçüm A.G. ise otomatik kompanzasyon sisteminize sabit kondansatör olabilir var ise hemen iptal edin. Boş binada sadece elektronik balastlı aydınlatma yada kompakt fluoresan varsa kapasitif etki yapıyor, ups kapasitif etki yapıyor olabilir eğer durum böyleyse reaktör bağlanabilir bir röle kullanmak gerekir.
Entes rölede cosfi ayarını çoğu meslektaşım karıştırmakta. Rölede cosfi endüktif veya kapasitif eksende ayarlanabilinmekte bu tercih sizin ancak hedef cosfi tektir. Diğer cosfi dediğiniz jeneratör çalışma için ayarlanan cosfi değeri.
Aşağıdaki linkten kullanım kılavuzunu indirip adımları uygulayın;
http://www.entes.com.tr/rgkr_ud.asp?livecatID=1&livecataltID=6&urunID=7
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,125
Mesajlar
915,218
Kullanıcılar
449,836
Son üye
oguzhankonak

Yeni konular

Geri
Üst