Bitirme projesi önerileri...

Katılım
21 Tem 2009
Mesajlar
25
Puanları
1
Merhabalar.Ben elektrik elektronik mühendisliği son sınıfında okumaktayım.İlk bitirme projemi bu dönem aldım.Ve bir arkadaşımla beraber 2 kişilik bir proje arıyoruz.Bu konuda proje için öneride bulunabilecek,bizlere yol gösterebilecek üstadların yardımını bekliyoruz.Proje için de elektronik üzerine ya da bir robot tarzı bir şeyler düşünüyoruz.Yanlız biz bu projede 2 kişi olduğumuz için projenin fazla kolay OLMAMASINI istiyoruz.Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler..
 
Quadrator diye bir helikopter var 3 eksende ivme sensörleri ile dengede duruyor , uzaktan komutlar ile hareket edebiliyor. Bunun üzerinine de kamera koyulabilir . Bu proje için gerekenler : Gelişmiş bir mikrodeneyleci kontrolü , ivme sensörü kullanımı, pid kontrollü DC motor kontrolü ve en uğraştırıcı kısmı da tabi ki algoritma. İvme sensöründen gelen bilgileri yorumlayıp (sanırsam ki yüksek frekansta örneklenen ivme bilgisinin , integral ile hıza , hız bilgisinin de konum bilgisine dönüştürülüp referans konumun sürekli yakalanması şeklinde oluyor) helikopteri dengede tutabilecek şekilde motorlara hız bilgisinin gönderilmesi , hafif aksam ve pil vsvs.. Antrak ' ta daha detaylı bir yazı dizisi var.
 
Çok saolasın camby .Önerdiğin proje aradığımız tarzda.Bu konu hakkında bir de arkadaşımla görüşeyim ama proje bence olursa süper olur.Bilgi için çok saol.Tekrar sana dönebilirim.. (acaba Antrak derken neden söz ettin onu tam anlayamadım??)
 
Tabi ki elimden geldiğince yardım edebilirim , kararsız olsam da ben de yapmayı düşünüyorum , hem de bu başlık altından paylaşmış oluruz.
Antrak gazetesi aylık olarak yayın yapıyor. 1998'den beri yayınları devam etmekte , şüphesiz Türkiye'de elektroniğin yayılmasında büyük katıkısı var. Orada çıkan ilk yazılardan örnek: "Windows 95 için Tips&Trics" yada "PIC: Klasik Logic Yerine Mikroişlemci" yıl 1998 :D . Arşive bakman yeterli , Quadrator ise 2009 yayınlarında. antrak.org.tr - ANTRAK Gazetesi
Bununla beraber 320volt.com 'da çok iyi.
 
camby sen bu konuda baya bi bilgilisin hazır konusu açılmışken bana üye olabileceğim bi elektronik dergiside söyle de tam olsun:D aslında bizim hoca sölemişti ama unuttum şimdi adını ama fiyatı 5 liraydı aklımda o kalmış:D
 
Kontrolkalemi ve Picproje.org elektrik elektroniğin kalbi bu 2 forumda atıyor bunlar aslında yeterli:) Elektrotekno'dan da tez makale paylaşımı yapalır ama artık orası bana göre çöplük olmuş durumda dikkatli dosya indirmek lazım(puan sisteminden dolayı) .
Dergi olarak ben Otomasyon dergisine üyeyim otomasyonda yeni gelişmeler , kim nerede ne yatırım yapmış falan filan ama yarısı reklam.
"3e electrotech" dergisi iyi olabilir bu ara ona üye olmayı düşünüyorum ben de.
Dergi konusunda Türkiye'de çok büyük sıkıntılar var iyi bir ingilizce'ye sahip olup Amerikan elektronik dergilerini takip etmek lazım sonuçta silikon vadisi sayesinde elektronik dünyasında lokomotif durumundalar. Biz bu trende daha vagon bile değiliz...
http://www.bilesim.com.tr/dergi.php?git=dergi&id=8
 
Valla kusura bakma eskiden beri var olan bi gazeteymiş ama daha şimdi haberim oldu:(Olsun sayende onuda ögrendik.Dediğim gibi bu bahsettiğin projeyi ben bi arkadasımla yarın okulda birgörüşeyim ondan sonra tekrar konusuruz.Tekrar saolasın 'camby'.
 
yok ne kusuru ben de çok eski sayılmam zaten:)
 
ben de elektrik elektronik son sınıf öğrencisiyim.hocam 'elektrikli şarj istasyonu için sayaç programı' yapmamı istiyor.biraz araştırdım ama yeterli bilgiyi elde edemedim.yardım edebilcek olan var mıı?bu projeyi nasıl yapabilirim?
 
Sayın kubram piyasada satılan elektronik sayaçlardan alıp yada çıkmasını bulup kWh ledinden sinyal alabilirsiniz burdaki bilgiyi bir işlemciye alıp lcd panelde gösterebilir buradan bilgisayarada alabilirsiniz.Şimdilik bu kadar daha fazlası için biraz düşünün sorularınızı yazarsınız.Kolaygelsin
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,306
Kullanıcılar
449,849
Son üye
cagan20

Yeni konular

Geri
Üst