Bitirme Ödevleri

iyi akşamlar herkese.
dc motorun hızını kontrol etmek için rheostayı uzaktan kontrol etmem lazım da. ve bunun iiçin stepper motor kullanmam lazımmış araştırdığım kadarıyla. ama sistemin nasıl olacağına dair bi fikrim yok. yardım edebilecek kimse var mı döküman video falan olursa çok iyi olur.şimdiden teşekkürler.
 
mot_pot.jpg

motor bağlanmış potlar var bulabilir veya yapabilirsen, step filan değil dc motor.
 
Ben biyomedikal okuyorum. Bitirme projem infizyon pompası yapımıda devre şeması ve yazılımı lazım bana yardımlarınızı bekliyorum.
 
Yazılım dedin mi ben yokum maalesef başka dünya.
 
cevabın için teşekkürler by lent. sorun şu ki labaratuardaki motoru kontrol edeceğiz:).anlayacağın rheostayı kontrol etmek zorundayız.bizim için işin mekanik kısmı sorun şu anda.
 
İkisi aynı milde, elle klasik kontrol, motor kumandası için örneğin teyp uz. kumandası ile olabilir (bu tip potu bir dergide görmüştüm ses düğmesi görevinde :)). Buna kendin karar vereceksin. Kafandakini detaylandır aşama aşama hedefler koy, arkadaşlar yardım eder.
 

En basiti bu sanırım bugün aklıma geldi boş zamanımda da boş durmuyorum :), aslında il mesajımda yazdığım motor pot aramasında görsellerde arduino devreleri geliyor, illa biri kod vermiştir yani yazılım ;) kolay gelsin öğrenci kardeşlerim.
 
Slm bitirme projem kablosuz EKG .konuyla ilgili bilgi paylaşımında bulunursanız sevinirim...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,246
Kullanıcılar
449,840
Son üye
111340

Yeni konular

Geri
Üst