Bitirme Ödevi

Sn. youngman_2,

Maalesef elimde HFSS ile Türkçe kaynak yok. Ama yukarıdaki linkte yer alan pdf dosyasındaki anlatım güzeldir. Tek dezavantajı İngilizce olmasıdır.

Saygılarımla,
 
tesekkur ederim ilgi alakanız için ama sizi yormaya devam edecegi galiba .d
bir tasarı yaptım sürekli hata veriyor anlayamadım kaç defa prograı kaldırp kurdu gene ayı hata yı veriyor
***************************************
Simulation completed with execution error on server: Local Machine. (7:40 Oca 29, 2007)


Failed to copy file C:/Users/MEHMET/Desktop/deneme1.hfssresults/HFSSDesign1.results/DV43_S31_V0_F48/WavePort2.nvc to local file WavePort1.nvc. Error: Sistem belirtilen dosyayı bulamıyor.
. (7:40 Oca 29, 2007)
***************************************
 
Son düzenleme:
@etuzuner

Yardımların için çok teşekkür ederim. Teorik alt yapım genel itibariyle var fakat geliştirmem de gerekiyor. Programla önümüzdeki günlerde birebir uğraşacağım, eksik yerlerde yardımcı olabilirsen çok memnun olurum, tavsiyelerin için tekrar teşekkür ederim.
 
Teorik altyapıyı biraz daha açarsak daha iyi olabilir. Sonlu Elemanlar Teorisi mi elektromanyetik dalga teorisi mi? Yanlış anlaşılmasın konuyu okuyan başka üyelerimiz olursa onların da yardımına dokunması için ve adımlarımızı belirlemek için soruyorum.
 
@etuzuner

Yardımlarınız için teşekkür ederim. HFSS ile yapılmış elinizde ekranlama ile ilgili herhangi bir örnek var mı yada yönlendirebileceğiniz birşey. Ekranlama ile ilgili herhangi bir HFSS uygulaması yapmam gerekiyor.
 
Maalesef hazır bir analiz yok. Ama bir aralar EMC/EMI ile ilgili araştırmalar yapmıştım ve aşağıdaki linkte yer alan pdf dosyası bana olayları kavramamda yardımcı olmuştu, okumanızı öneririm.

HFSS ile analiz yapmadan EM modelin oluşturulması ve kavranması çok önemlidir. Çünkü bilirsiniz ki EM teoride sınır koşulları birbirine çok benzerdir.

İyi çalışmalar,

Presentation_Symposium_Connectors_(English)
 
Yardımlar için çok teşekkür ederim. Kendim bir model oluşturmaya çalışacağım. HFSS ile analizlerin yapıldığı bir yer var mı veya HFSS analiz yapma hizmeti verenler de olabilir veya böyle bir hizmet verilebilir mi.
 
Açıkcası Türkiye'de ticari olarak bunu size sağlayabilecek çok fazla kişi olmayabilir. Ben Ansoft distr. çalışıyordum ve o zaman bir tek ben vardım. Benden sonra gelen giden oldu mu bilemem ama kapasite olarak pek zannetmiyorum. Ancak akademik çalışma yapanlar tabii ki vardır. Ben fırsat buldukça yardımcı olmaya çalışırım, böyle çok zor olmayan işler için para harcanmaya değmez..
 
@etuzuner

HFSS ile patch microstrip anten yapmayı genel itibariyle öğrendim. Ekranlama ile ilgili bir olayı bu örnekle nasıl birleştirebilirim.

Mesela mikroşerit antenler arasından ekranlama diye bir durum var mı. 2 farklı ortak bant aralığında çalışan mikroşerit antenlerin birbirinden etkilenmemesi için ne yapılmakta veya böyle bir koruma var mı.

Ayrıca HFSS uygulamaları ile ilgili bilginiz var mı. Elimde 3 farklı örnek var. Bu 3 örnek ile alakalı sorularım var. Eğer HFSS biliyorsanız, gönderip tartışmak istemekteyim.
 
HFSS ile çalışmalar yaptım fakat bunlar çok büyük projeler değildi. Genellikle Ansoft'ta ilgilendiklerim düşük frekans elektromanyetiği idi ancak çok zor gibi durmuyor. Paylaşımı yapın, eğer yapabileceğim düzeyde ise seve seve yardımcı olurum.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,120
Mesajlar
915,174
Kullanıcılar
449,824
Son üye
Lecterer

Yeni konular

Geri
Üst