Bir ac sürücüyle iki uygulama yapmak !

ENDA E300
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
ATV 71 de, 2. motor seceneği vardır.her motorun degerlerini ayrı ayrı girebilir ve kontak vermekle 2. motor seceneğine erişirsiniz.
 
Bıraz daha emnıyetli olacağını düşündüğüm uygula çizimi ektedir. Kontaktörlerin bobin gerilimi 220 Volt mısal olarak verilmişdir. Çizgiler fazla karıdmasın dıyede NÖTR yukarıda bırakılmışdır. Sürücüde menuden röle ayarı yapamazsanız, 1-0-2 kumanda butonu kullanarak da bu işi yapabilirsiniz ama, sürücü her devreden cıkdıgında motor yok diyerek arızaya geçebilir. Sadece fikir verebilmek amacıyla çizmeye çalısdım.
Motor kontaktörunun yardımcı kontagından, sürücünün çalışma/Start devresisini geçirmeniz faydalı olacakdır.
 

Ekli dosyalar

  • SURUCU BY-PASS.pdf
    47.5 KB · Görüntüleme: 14
Selam arkadaşlar , aranıza ilkdefa katılıyorum acil yardımınıza ihtiyacım var yardımcı olursanız sevinirim.
frenic multi 1,1kw sürücüm var bunu uzaktan çalıştırmak istedim yukarıdaki parametreleri girdim olmadı. hangi parametreler girmem lazım? Şimdiden tşk. ii bayramlar.
 
Bir sürücü ile birden falza motor sürülür fakat farklı farklı devirler yada görevler yaptıramazsınız. 2 motor sürmek isterseniz de 1.5 kw lık iki motor için 3 kw lık bir sürücü kullanmalısınız.
Merhaba konu hortlatılıyor gibi ama bu bilgiyi kullanıcılar için düzeltmekte fayda var çünkü verdiğiniz bilgi teorikte doğru olarak görünebilir ama pratikte çoğu zaman arızaların başlıca sebeplerindendir.Bununla çok fazla karşılaştığım için düzeltme ihtiyacı hissettim.

Sürücüler için sadece tek kriter Güç değildir ,akım da en az güç kadar önemlidir.3 kw sürücü ile 1.5 kw lık motor sürülecek diye bir kanı olamaz ,sürülebilir de sürülemeyebilir de burda aslında önemli unsur akımdır.Akım kurtarmaz ise motorlarda ya da sürücülerde ciddi arızalar çıkabilir.

Yani özet olarak "3Kw sürücü ile 1.5kw lık 2 motor sürülür" değilir "sürülebilir " demek gerekiyor ,burada bakılması gereken en önemli unsur akımdır.Akım kurtarırsa sürülür aksi halde sürülemez.Uygulamalarda genelde 1 büyük sürücü tercih edilir bunun da başlıca nedeni akım faktörüdür.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,966
Mesajlar
913,954
Kullanıcılar
449,611
Son üye
ramazansanli@

Yeni konular

Geri
Üst