binamız elektrik üretse ne dersini hoş olmaz mı?

Katılım
6 Şub 2009
Mesajlar
137
Puanları
1
merhaba arkadaşlar günümüzde artık değişik yöntemlerle elektrik enerjisi üretilmeye çalışılıyor. mesela metro durağındaki bekleyen insanların nefeslerini kullanarak elektrik üretmek gibi fikirler bile görüyoruz artık, benimde bi fikrim var.
oturduğumuz yüksek binaların havalandırma (mutfak, banyo ,WC) boşlukları binanın temelinden dışarıya bağlantılı olsa bence hem sürekli hemde güçlü bir hava sikülasyonu elde edilebilir ve en tepe noktadan bir tribün alternatör en azından bina merdivenlerini aydınlatmada kullanılan ışakları besleyecek bi enerji üretilebilr ikinci bir fikrimse asansör boşlukları ; asansörün her aşağı yukarı hareketinde bi sirkülasyasyon oluşuyor bunda sonuda bir tribünle aynı mantık ve aynı yerler için kullanılabilir galiba
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
hocam sımdı sız asansor bosluguna bır tane tribun yerlestırdınız asansor hava akımı yarattı ama o hava akımı trıbunun 220 v luk bır gerılımı uretebılecek mı o kadar devır yapamayabılır .bırde asansor her zamn calısacak hava akımı yaratması ıcın buda ayrıyetten harcama :) yane kas yapayım derken goz cıkarıyoruz bu sekılde benım gorusum dıger arkadaslarım ne der bılemem saygılar .
 
Vallahi olmayacak bir şey yoktur yapılırsa neden olmasın.Elektrik bulunmadan önce böyle bir şeyden bahsedildiğinde herhalde bilimadamlarına deli demişlerdir.Dünyadaki enerji ihtiyacı okadar artacakki insanların yeni enerji kaynakları bulmasına itecek bir nevi zorunluluk gibi olacak
 
Ampera arkadasım her türbin 220 Volt üretecek diye bir kanun yok.İnvertör kullanarak 12 veya 24 voltu 220ye çevirebilirsin.Türbinle aküleri sarj edip oradan kullanabilirsin.
 
Bahsettiğiniz her iki yöntemle de enerji üretilebilir. Ben de aklıma gelen bir tane yazayım: Pis su borularından akan suyun (kanalizasyon) üzerine konacak türbinler.

Burada (ve diğer benzeri çözümlerde) önemli olanlar üretilen enerjinin depolanması, kullanılabilecek voltaj-frekans seviyesine çevrilmesi ve tabii ki miktarıdır. Bunları dikkate aldığımızda şu an için yatırımımız elektriği petrol/kömürden üretmekten pahalıya gelmektedir. Ama ileride petrol/kömür vb. bitince bütün bu fikirlerimiz gerçek olacak :)
 
yapılmış ve denenmiş bir fikirden benden olsun

yoldan geçen araçlar sayesinde enerji üretilebiliniyor bir kasis yaoılıyor bu kasısten geçen araçların basıncıyla elektrik üretiliyor yanlış hatırlamıyorsam almanyadaydı bu sitemi kullanıyolar geliştirmeye çalışıyolar bir digeri ise denizdeki dalgalardan vb vb....
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,851
Kullanıcılar
449,598
Son üye
kadir12366

Yeni konular

Geri
Üst